Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Κ.Γκιουλέκας: "Είναι λογικό οι τοπικές κοινωνίες να διαμαρτύρονται γιατί έχουν σηκώσει όλο το βάρος του προβλήματος"

«Σαφώς επεισόδια σαν τα χθεσινά στην Χίο είναι απολύτως καταδικαστέα - γιατί άλλο διαμαρτύρομαι άλλο προπηλακίζω -, όμως, είναι λογικό οι τοπικές κοινωνίες να διαμαρτύρονται γιατί έχουν σηκώσει όλο το βάρος του προβλήματος. Αυτό το λέγαμε χρόνια και αυτό που τώρα προσπαθούμε να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να ανακουφίσουμε τις τοπικές κοινωνίες με μία σειρά μέτρων.

Μετά το μπάχαλο που επικράτησε επί 4,5 χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να στέλνει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, εμείς ερχόμαστε να εφαρμόσουμε μία άλλη τακτική. Στόχος είναι να ανακουφιστούν τα νησιά, να δημιουργηθούν κέντρα κλειστού τύπου και να εξετάζονται πολύ γρήγορα ποιοι δικαιούνται άσυλο και ποιοι όχι», ανέφερε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια στην Χίο.

Ερωτηθείς για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τα σενάρια ονοματολογίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά, ο Κ.Γκιουλέκας σχολίασε:

«Επειδή έχουμε εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι θεμιτό να ανοίγει η συζήτηση. Ας αφήσουν, όμως, όσοι "βιάζονται" στον Πρωθυπουργό το δικαίωμα να αποφασίσει ποιον θα προτείνει. Αυτός θα υποδείξει το πρόσωπο και η Βουλή θα συζητήσει.
Προσωπικά, στην παρούσα συγκυρία, θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο», κατέληξε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ