Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Έχασαν τα αυτοκίνητά τους σε παγωμένη λίμνη

Τουλάχιστον 45 αυτοκίνητα ψαράδων βυθίστηκαν στα νερά παγωμένης λίμνης, στην Ρωσία στον κόλπο Voevoda του Russky Island.

Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τη Μητέρα Φύση και αυτό είναι ένα μάθημα, που περιμέναμε οι ψαράδες στην Ρωσία να το γνωρίζουν καλά. Όμως φαίνεται πως υπερεκτίμησαν τις ικανότητές τους και βρήκαν τα αυτοκίνητά τους βυθισμένα στα παγωμένα νερά του Russky Island.

Ναι, είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους στον πάγο και, για να κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, τα στάθμευσαν το ένα κοντά στο άλλο. Όπως έχετε ακούσει, κάτι που ονομάζεται κλιματική αλλαγή έπληξε τη Ρωσία, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε πρωτοφανή για την εποχή υψηλά επίπεδα. Η Ρωσία έχει τόσο υψηλές θερμοκρασίες αυτή την εποχή, που οι αρχές εισήγαγαν χιλιάδες τόνους… χιονιού στη Μόσχα και το πέταξαν στο δρόμο πριν από τα Χριστούγεννα, για να μπουν οι κάτοικοι στο πνεύμα των διακοπών. Χριστούγεννα χωρίς χιόνι δεν υπάρχουν για τους Ρώσους.


Επιστρέφοντας στην περιπέτεια των… ψαράδων. Ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών και ο τρόπος με τον οποίο στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους οδήγησαν στην καταστροφή, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το περιστατικό ως «φαινόμενο ντόμινο», επειδή τα αυτοκίνητα ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους, τη στιγμή που ο πάγος έσπασε και βυθίστηκαν το ένα μετά το άλλο τα αυτοκίνητα.



«Ήταν σαν ντόμινο», είπε ένας μάρτυρας και πρόσθεσε: «Ο πάγος έσπασε – μερικά αυτοκίνητα μισοβυθίστηκαν και άλλα είχαν μόνο την οροφή πάνω από το νερό. Ήταν τρομακτικό». Θα πρέπει να προσθέσουμε ότι μερικά αυτοκίνητα χάθηκαν εντελώς, και εκεί που ήταν παρκαρισμένα, υπήρχε ένας κενός χώρος. Οι αρχικές αναφορές έλεγαν για 30 αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές, αλλά η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της περιοχής του Primorsky, μιλούν για 45 αναφορές για βυθισμένα οχήματα μέχρι στιγμής. Η ίδια υπηρεσία μιλά για περισσότερα, οχήματα αλλά για κάποιο λόγο, οι ιδιοκτήτες τους παίρνουν το χρόνο τους να το αναφέρουν.

Η υπηρεσία έφερε γερανούς για να βοηθήσει τους οδηγούς να ανακτήσουν τα πλέον άχρηστα οχήματά τους, ενώ συμμετείχαν και ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες χρέωναν έως και 500 ευρώ για να βγάλουν ένα αυτοκίνητο από τα παγωμένα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ