Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Μιχαηλίδου: Από τέλη Φεβρουαρίου η 1η δόση του επιδόματος γέννησης

Στα τέλη Φεβρουαρίου τοποθετεί η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, την πρώτη καταβολή του επιδόματος γέννησης, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας εντός των προσεχών ημερών ώστε το επίδομα παιδιού να καταστεί ακατάσχετο.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε πως είναι έτοιμη η σχετική υπουργική απόφαση με την οποία θεσπίζονται τα επιμέρους χαρακτηριστικά για το επίδομα γέννησης, όπως και η σχετική πλατφόρμα.

Επίσης, θέλησε να διαβεβαιώσει πως «τα επιδόματα μένουν ως έχουν». «Δεν υπάρχει μείωση επιδομάτων ούτε στον αριθμό ούτε στο ποσό που δίνεται», είπε προσθέτοντας ότι η καταβολή τους θα γίνεται τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα, ώστε να διευκολύνεται το έργο των εμπλεκόμενων δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και να είναι σε θέση να προγραμματίζουν οι οικογένειες καλύτερα τον προϋπολογισμό τους.

Η κ. Μιχαηλίδου μίλησε και για τη διασύνδεση των μεγάλων προνοιακών επιδομάτων με την σχολική φοίτηση ως προϋπόθεση για τη χορήγησή τους. Όπως είπε αυτό θα γίνει μέσω διασύνδεσης με την πλατφόρμα myschool του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχει μέριμνα κατά περίπτωση για την περίπτωση προβλημάτων μαθησιακών ή υγείας.

«Θέτουμε πιο καθαρά κριτήρια στη χορήγηση επιδομάτων», σημείωσε διασαφηνίζοντας πως τα εισοδηματικά κριτήρια για μία οικογένεια που αποκτά πρώτη φορά παιδί, προϋπόθεση είναι να έχει μεικτό εισόδημα ετησίως έως 70.000 ευρώ, ώστε να δικαιούται του επιδόματος, δηλαδή 40.000 ευρώ η μητέρα, 20.000 ευρώ ο πατέρας και 10.000 ευρώ για το παιδί. Από εκεί και πέρα προστίθεται 10.000 ευρώ για κάθε παιδί, είπε η υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ