Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Γυναίκα έριξε γροθιά σε πούμα για να σώσει τον σκύλο της

Μια γυναίκα στη Νότια Καλιφόρνια έριξε γροθιά σε ένα πούμα, προσπαθώντας να ανοίξει τα σαγόνια του για να σώσει το σκυλί της.

Το εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στην αυλή του σπιτιού της, ωστόσο η γυναίκα δεν κατάφερε να σώσει τον σκύλο, που δεν επιβίωσε της επίθεσης, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η γυναίκα υπέστη ένα μικρό κόψιμο μετά την επίθεση του πούμα εναντίον του μικρού σνάουτσερ την Πέμπτη στην πόλη Simi Valley, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Προφανώς νοιαζόταν πάρα πολύ για το σκυλάκι της, όπως και κάθε ιδιοκτήτης» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Προσπάθησε να απομακρύνει το άγριο ζώο με μπουνιές, με αγκωνιές και προσπάθησε να ανοίξει τα σαγόνια του».

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Adam Darough ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν είδαν ένα πούμα να επιτίθεται σε έναν σκύλο σε μία αυλή αλλά αυτό γρήγορα έφυγε στα κοντινά βουνά.

Η επίθεση σημειώθηκε την Πέμπτη περίπου 35 μίλια βορειοανατολικά του Λος Άντζελες στη συνοικία που συνορεύει με δασικές εκτάσεις. Είχε προηγηθεί μία παρόμοια αναφορά για επίθεση πούμα σε σκύλο την περασμένη Τετάρτη.

Την Τετάρτη, οι μαρτυρίες για πούμα, οδήγησαν τις αρχές σε έρευνες στην περιοχή με ελικόπτερο και τη συνδρομή εξειδικευμένου κλιμακίου. Το ζώο δεν βρέθηκε ωστόσο και οι Αρχές πίστεψαν πως επέστρεψε στα βουνά.

Πολλά πούμα (ή αλλιώς κούγκαρ, ή λιοντάρια της Αμερικής), τόσο στην περιοχή όσο και στις δασικές εκτάσεις του νότου εξετάζονται από βιολόγους με το φυσικό τους περιβάλλον να κατακερματίζεται από την ανάπτυξη και τους αυτοκινητόδρομους.



Ο Darough ανέφερε πως το ζώο που έγινε αντιληπτό την Τετάρτη φορούσε κολάρο, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε αν το πούμα που επιτέθηκε στο Μίνι Σνάουζερ φορούσε και αυτό κολάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ