Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

22η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ), πραγματοποιήθηκε η 22η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ), με τίτλο «Εν αναμονή της Κανονικότητας».

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης άνοιξε η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ κ. Μαρία Τσιομπάνου, οποία επισήμανε την στάση αναμονής που τηρεί ο κλάδος περιμένοντας τα πρώτα σημεία γραφής της νέας πολιτικής ηγεσίας και τόνισε την ανάγκη επιστροφής στην «Κανονικότητα», την επανατοποθέτηση δηλαδή του χώρου των Δημοσίων Έργων σε τροχιά ανάπτυξης μέσα από ένα σοβαρό εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό στον τομέα των Υποδομών για όλη τη Χώρα.

Στη Συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν πολλοί και εκλεκτοί από τον πολιτικό και επιστημονικό κόσμο. Μεταξύ αυτών, ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Υ.ΠΟ.ΜΕ) κ. Γεώργιος Καραγιάννης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή για επιτυχία στις εργασίες της Συνδιάσκεψης και επισήμανε την εύστοχη αναφορά στον τίτλο της εκδήλωσης της «κανονικότητας» μιας και αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης. Δήλωσε ότι το Υπουργείο εργάζεται συστηματικά και χωρίς μεγάλα λόγια, για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, τα οποία δεν λύνονται μέσα σε μια μέρα, ούτε δυστυχώς μέσα σε λίγους μήνες και τέλος τόνισε ότι τους εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου στο Υπουργείο τους βλέπουν πρωτίστως ως συνεργάτες

Χαιρετισμό απεύθυναν ο βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Βαρεμένος, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής κ. Αθανάσιος Κατσίγιαννης ,ο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος , ο Πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ) κ. Γεώργιος Καταπόδης και ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π) κ. Νίος Σαββίδης. Ο Πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) ο κ. Κωνσταντίνος Μακέδος κατά τον χαιρετισμό του ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το ΤΜΕΔΕ, ως μέλος του AECM, του Πανευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας, διερευνά και είναι έτοιμο να αξιοποιήσει τις περαιτέρω δυνατότητες ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τα μέλη του, στο πλαίσιο του InvestEU της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και δήλωσε ότι για να μπορέσει ο Κλάδος να ανακάμψει και να τεθεί και πάλι επικεφαλής στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας πρωτίστως δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, να κατατεθούν από κοινού προτάσεις προς την πολιτεία, σε συνδυασμό με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί το ΤΕΕ, και να απαιτηθεί η αυστηρή τήρηση ενός νέου θεσμικού πλαισίου..

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης έκλεισε η Πρόεδρος κ. Μαρία Τσιομπάνου λέγοντας ότι είναι κοινή διαπίστωση όλων ότι απαιτείται ένα σοβαρός σχεδιασμός επενδύσεων σε υποδομές σε όλη την Περιφέρεια για να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στον Κλάδο που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, υπεραξία στη Χώρα και θα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των δεικτών ανάπτυξής της. Οι προκλήσεις και οι τάσεις που παρατηρούνται σε διεθνές επίπεδο θα πρέπει να είναι οι βασικοί άξονες σχεδιασμού της εθνικής στρατηγικής για τις Υποδομές και γενικότερα για τις Κατασκευές ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος με υλοποίηση έργων χωρίς συγκεκριμένο στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ