Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Πομπέο χαρακτηρίζει «πράξη πολέμου» τις επιθέσεις στη Σ. Αραβία

«Πράξη πολέμου» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, την επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco, την οποία απέδωσε για άλλη μια φορά στο Ιράν.

«Επρόκειτο για ιρανική επίθεση», είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, λίγη ώρα μετά την άφιξή του στη Σαουδική Αραβία. Πρόσθεσε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η ενέργεια αυτή «φέρει τα δακτυλικά αποτυπώματα του αγιατολάχ» Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν.

Λίγο νωρίτερα, παρουσιάζοντας τα συντρίμμια των πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Σ. Αραβίας είπε ότι η επίθεση προήλθε από τον βορρά και «αδιαμφισβήτητα υποστηρίχθηκε από το Ιράν». Ο Τούρκι αλ Μάλικι είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επτά πύραυλοι κρουζ, που δεν εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη, στα νότια.

powered by Rubicon Project
Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος πάντως δεν κατηγόρησε ευθέως το Ιράν για τις εκτοξεύσεις αυτές, λέγοντας μόνο ότι έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του βασιλείου, ότι από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη θα βρεθεί το ακριβές σημείο της εκτόξευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ