Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Πώς διαμορφώνεται το τηλεοπτικό σκηνικό στη Super League 1 και η αλλαγή στο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Λίγα 24ωρα έμειναν μέχρι την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 1 (όπως θα λέγεται πλέον), που από αυτήν τη σεζόν θα έχει και διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής, καθώς οι πρώτες έξι ομάδες της βαθμολογίας θα δίνουν πλέι οφ αγώνες και οι άλλες οκτώ από τις δεκατέσσερις θα αγωνίζονται μεταξύ τους σε αγώνες αποφυγής του υποβιβασμού.

Οι προπονητές έχουν ήδη καταστρώσει τα σχέδιά τους, οι ποδοσφαιριστές είναι… στα αποδυτήρια για να βάλουν ξανά τις εμφανίσεις τους, η μπάλα έτοιμη να τσουλήσει και η διοργάνωση που καθηλώνει πολλούς Έλληνες φιλάθλους να κάνει πρεμιέρα για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Ωστόσο, ακόμη παραμένει μια ασάφεια όσον αφορά το τηλεοπτικό τοπίο γύρω από το πρωτάθλημα, καθώς το «ψαλίδι» της ΕΡΤ στις ομάδες που είχε υπό τη «σκεπή» της άλλαξε τα δεδομένα.

Αυτό που είναι σίγουρο μέχρι στιγμής, είναι ότι τηλεοπτικά καλυμμένοι είναι οι σύλλογοι που έχουν συμβόλαιο με τη Nova. Το συνδρομητικό κανάλι έχει στις τάξεις της τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες που αποτελούν το λεγόμενο «Big 4», δηλαδή ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπως και την ΑΕΛ, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Πανιώνιο και τον νεοφώτιστο Βόλο. Δηλαδή, τις μισές ομάδες από τις 14 της Super League 1.

Αντίθετα, Άρης, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Ατρόμητος και Λαμία φαίνεται πως θα συνεχίσουν με τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα να ανήκουν στην κρατική τηλεόραση. Υπενθυμίζεται ότι τους είχε προταθεί μείωση των συμβολαίων κατά 45%, κάτι που επισήμως έχει απορριφθεί από τις ΠΑΕ, ενώ η ΕΡΤ φέρεται να επανήλθε με πρόταση «κουρέματος» της τάξης του 30%, η οποία λέγεται ότι έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, δύο ΠΑΕ μένουν εκκρεμείς, ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, που έφυγαν από τη Nova και βρέθηκαν ένα βήμα πριν την ΕΡΤ, τείνουν προς το Open, ενώ οι Κρητικοί, που επίσης έψαξαν συμφωνία με τη δημόσια τηλεόραση, αυτήν τη στιγμή δείχνουν να είναι οι μόνοι κυριολεκτικά «άστεγοι», με τις πληροφορίες να θέλουν τη διοίκησή τους να διαπραγματεύεται μεμονωμένα τους εντός έδρας αγώνες, εάν δεν έρθουν σε κάποια συμφωνία.

Το όλο σκηνικό δημιούργησε και μια παραφιλολογία όσον αφορά την έναρξη της Super League 1, η οποία και δεν επιβεβαιώθηκε σε καμία περίπτωση, ωστόσο φαντάζει βέβαιο ότι το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο στο άμεσο μέλλον, ειδικά του χρόνου το καλοκαίρι.

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική, όλα τα παραπάνω θα ξεκαθαρίσουν οριστικά, ενώ φαντάζει δεδομένο ότι με το «καλημέρα» θα υπάρξει και αλλαγή του αρχικού προγράμματος, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι να αγωνιστεί το Σάββατο, αλλά επειδή παίζει την Πέμπτη με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, θεωρείται δεδομένο πως το ματς του θα πάει για Κυριακή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:


Σάββατο 24/08
  • 19:00 Λαμία-Παναθηναϊκός
  • 20:00 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός
  • 21:30 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης

Κυριακή 25/08
  • 19:00 Ατρόμητος-ΑΕΛ
  • 19:15 Πανιώνιος-Βόλος
  • 21:00 Άρης-ΟΦΗ
  • 21:30 ΑΕΚ-Ξάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ