Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Στο 80-90% οι ακυρώσεις στη Σαμοθράκη

Καταστροφική για την τοπική κοινωνία χαρακτήρισε την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης ο δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας.

Στο λιμάνι της Σαμοθράκης εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους μετά τον πολυήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού που ταλαιπώρησε κατοίκους αλλά και τουρίστες.

Όσον αφορά την κατάσταση με τον εγκλωβισμό των τουριστών στη Σαμοθράκη ο κ. Βίτσας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι έχει εκτονωθεί χάρη σε δύο ακτοπλοϊκές εταιρείας που έσπευσαν να εξυπηρετήσουν την κατάσταση.

Εξήγησε ωστόσο ότι είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη. «Σήμερα έχουμε δρομολόγια… Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο και μεθαύριο, αυτή η αβεβαιότητα θα φέρει επιπλέον καταστροφικές επιπτώσεις».

Ο Θανάσης Βίτσας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δεκαπενταύγουστο βουλιάζαμε από κόσμο, και αυτές τις ημέρες η εικόνα είναι Ιουλίου, είναι τεράστια η διαφορά» επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις επαγγελματιών του νησιού ότι ακυρώσεις των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου στη Σαμοθράκη αγγίζουν το 80 με 90%.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης κατηγόρησε ως κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση την τοπική ακτοπλοϊκή εταιρεία, που είναι απούσα από τα τεκταινόμενα στο νησί, καθώς μόνο ένα μικρό της πλοίο εκτελεί δρομολόγιο χωρίς να βοηθάει σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ