Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Η Google μας ακούει: Πώς θα διαγράψετε όλες τις αποθηκευμένες ηχογραφήσεις που δεν ξέρατε καν ότι υπάρχουν

Δεν είναι νέο ότι εδώ και χρόνια η Google έχει πρόσβαση, «ακούει» και ηχογραφεί τις συνομιλίες μας, προκειμένου -όπως ισχυρίζονται οι επικεφαλής της- να βελτιώσουν τις υπηρεσίες αναγνώρισης γλώσσας και τα σχετικά εργαλεία.

Μόλις χθες έγινε γνωστό κι αυτό εδώ το καθόλου παρήγορο

Σάλος για το Google Home που …στήνει «αυτί» και ηχογραφεί τους χρήστες του

Επίσης, είναι γνωστό ότι αν ξέρει κανείς πού και πώς να ψάξει μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες αυτές τις ηχογραφήσεις που έχουν γίνει εν αγνοία του.  Εκείνο που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι πώς διαγράφεται αυτού του είδους το ευαίσθητο περιεχόμενο.

Όσοι έχουν μπει στη διαδικασία να ενεργοποιούν κάποια υπηρεσία του Android τους, προστάζοντας το τηλέφωνό τους με εκείνο το γνώριμο «OK, Google», ξέρουν γιατί αυτή η πληροφορία είναι πολύτιμη.

Πώς, όμως, σβήνει κανείς τα πάντα από αυτόν τον ψηφιακό κατάσκοπο; Με ένα κλικ! Και να πώς

Ο πιο εύκολος τρόπος για να σταματήσει κάποιος τη Google από το να ηχογραφεί τα πάντα είναι να απενεργοποιήσει τον διαδικτυακό «βοηθό» και τη φωνητική αναζήτηση. Αλλά πηγαίνοντας σ’ αυτή εδώ τη σελίδα και μετά ένα κλικ στο εικονίδιο αριστερά και κάπως έτσι μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα επίμαχα αρχεία, πατώντας «διαγραφή».

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «more» και μετά στην επιλογή “delete options”  και μετά στο “Advanced”, επιλέγετε να σβήσετε τα πάντα και να ησυχάσετε μια και καλή, αν και ο πιο ασφαλής τρόπος θα είναι είτε να μην ενεργοποιήσετε ποτέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ