Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Τεσσάρα του ΠΑΟΚ στην Σιντ Τρούιντεν

Μετά το 5-0 επί της Κλουζ στη Ρουμανία, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία ακόμη ευρεία φιλική νίκη, αυτή τη φορά με 4-0 απέναντι στη βελγική Σιντ Τρούιντεν, και έδειξε ότι «ξεμπουκώνει» επιθετικά για τα καλά…

Στο Χορστ της Ολλανδίας ο Δικέφαλος σημείωσε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Μπίσεσβαρ (12′), Αουγκούστο(20′), Ζαμπά (48′) και Ενρίκε (81′). Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο θύμισε πολύ τον περσινό ΠΑΟΚ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Πασχαλάκη και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Ροντρίγκο ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Ελ Καντουρί και Αγκούστο, με τον Ζαμπά σε ρόλο δεξιού μεσοεπιθετικού και τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ και τον Πέλκα, να κινείται σε πιο περιφερειακό ρόλο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς η έντονη βροχόπτωση δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του αγώνα. Αφού κόπασε η βροχή οι δύο ομάδες βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον Δικέφαλο να θυμίζει κάτι από τα παλιά.

Ενέπνεε σιγουριά στην άμυνα με τον δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο, ενώ οι περισσότερες επιθέσεις έβγαιναν από τις πτέρυγες. Ο Δικέφαλος από τα πρώτα λεπτά πίεζε τους Βέλγους θέλοντας να τους δυσκολέψει αρκετά στην πρώτη πάσα. Σε αρκετές περιπτώσεις τα κατάφερε φτάνοντας με ευκολία στην εστία του Στέπε. Ο Φερέιρα είχε σε πολύ καλή ημέρα τους Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, αλλά και τον νέο Αουγκούστο που είχε καλές εμπνεύσεις, αλλά και σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας.

Οι Θεσσαλονικείς στο 12ο λεπτό άνοιξα το σκορ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό ανάμεσα σε Λέο Ζαμπά και Ντιέγκο Μπίσεβαρ. Ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα, από δεξιά ο Ολλανδός με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Μπορεί η Σιντ Τρούιντεντ να είναι πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητα καθώς το βελγικό πρωτάθλημα ξεκινάει νωρίτερα από το ελληνικό, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα μετά το 1-0 που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ήταν και ουσιαστικός καθώς κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του σε γκολ.

Στο 20′ ήρθε και το δεύτερο τέρμα για τους Ασπρόμαυρους. Ο Αουγκούστο με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε στην μπάλα στο βάθος της εστίας της Σιντ Τρούιντεν. Ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο Λέο Μάτος πάγωσε τους ανθρώπους του Δικεφάλου. Ο βραζιλιάνος επιθετικός σφάδαζε στον αγωνιστικό χώρο με το ιατρικό επιτελείο να τρέχει για να δει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Όταν σηκώθηκε από τον αγωνιστικό χώρο και πάτησε το πόδι του δείχνοντας πως είναι σε θέση να συνεχίσει η ηρεμία στον πάγκο του Δικεφάλου και πάλι επανήλθε.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου είχε τις φάσεις να πετύχει και τρίτο γκολ όμως οι βιαστικές επιλογές των Ζαμπά και Άκμπομ του στέρησαν αυτό το δικαίωμα.

Στην επανάληψη οι Ασπρόμαυροι από τα αποδυτήρια πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 48ο λεπτό με τον Λέο Ζαμπά με ιδανικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 60′ είχαμε μαζικές αλλαγές από τον τεχνικό του Δικεφάλου με την ενδεκάδα να είναι η εξής: Μελίσσας, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Χατζηισαΐας, Ίνγκασον, Μίσιτς, Κάτσε, Στοχ, Λημνιός, Ενρίκε και Σβιντέρσκι.

Αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο Σόραν Μίσιτς ο οποίος μέσα σε ένα τέταρτο είχε τρία κλεψίματα δύο κάθετες πάσες στους επιθετικούς του Δικεφάλου. Ένα ακόμα στοιχείο που άρεσε ήταν οι πολύ γρήγορες αντεπιθέσεις από τους ποδοσφαιριστές του Αμπέλ Φερέιρα. Κάθε φορά που έκλεβαν τη μπάλα τα χαφ, αλλά και οι πλάγιοι έβγαιναν μαζικά στα αντίπαλα καρέ με τους Βέλγους να σταματούν τις προσπάθειες των ΠΑΟΚτσήδων μόνο φάουλ.

Σ’ ένα απ’ αυτά ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ενρίκε. Ο Ολλανδός διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να το εκτελεί και να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ για τους Θεσσαλονικείς που ήταν και το τελικό σκορ ανάμεσα στον Δικέφαλο του Βορρά και την Σιντ Τρούιντεντ

Σιντ Τρούιντεν: Στέπε, Τένα, Μποτακά, Σανκό, Ασαμόα, Ντε Μπρούιν, Τεϊσέιρα, Ακολάτσε, Μπαλόνγκο, Εντό και Σόουζα

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Ντούγκλας (46′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (46′ Λημνιός), Πέλκας, Άκπομ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ