Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Τι πρέπει να κάνετε όταν φεύγετε για διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται προ των πυλών, οι περισσότεροι έχετε κάνει ήδη τον προγραμματισμό και τις απαραίτητες κρατήσεις, ενώ όσοι είστε της τελευταίας στιγμής πλησιάζει και για εσάς ο καιρός που θα πρέπει να αρχίσετε να οργανώνεστε.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας σας, λοιπόν, θα πρέπει να έχετε υπόψη και κάποια πρακτικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το σπίτι σας για όση διάρκεια θα λείπετε από αυτό.

Μην διατυμπανίζετε στα social media ότι λείπετε
Ναι είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή των social media. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι κάθε φορά που λείπετε από το σπίτι θα πρέπει να το κοινοποιείτε σε όλους τους «φίλους» σας στα social media. Θα βάζατε ποτέ για παράδειγμα έξω από την πόρτα του σπιτιού σας ένα σημείωμα του τύπου «λείπουμε σε διακοπές, κάντε την δουλειά σας ανενόχλητοι»;

Ενημερώστε τους γείτονες
Καλό είναι να γνωρίζουν τις ημερομηνίες που θα λείπετε, έτσι ώστε αν παρατηρήσουν κάποια περίεργη κινητικότητα να σας ενημερώσουν άμεσα.

Αφήστε ένα δεύτερο κλειδί
Μόνο σε άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης σας αφήστε ένα δεύτερο κλειδί ρεζέρβα. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί, γι αυτό κάποιος οικείος σας θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στο σπίτι σας.

Μην αφήνετε εκτεθειμένη την αλληλογραφία σας
Ένα γραμματοκιβώτιο, και μάλιστα σε κοινή θέα, δεν είναι και ό,τι πιο ασφαλές. Ο περαστικός και μελλοντικός επίδοξος κλέφτης θα το παρατηρήσει και θα υποπτευθεί ότι μάλλον λείπετε. Ενημερώστε έναν γείτονα ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο να την μαζεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Προγραμματισμένος φωτισμός σπιτιού
Αγοράστε έναν ειδικό χρονοδιακόπτη που θα ρυθμίζει το άναμμα και το σβήσιμο του φωτός στο σπίτι έτσι ώστε ούτε να καίει όλο το 24ωρο, ούτε να πονηρέψει κάποιον ότι λείπετε και το έχετε αφήσει αναμμένο. Αν προγραμματίσετε για μία συγκεκριμένη ώρα καθημερινά να αναβοσβήνει το φως σας ο επίδοξος ληστής θα καταλάβει ότι υπάρχει κινητικότητα στο σπίτι και το πιο πιθανό είναι να αναβάλει δια παντός τα σχέδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ