Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Τελειώνει από ώρα σε ώρα η μεταγραφή αμυντικού χαφ στον ΠΑΟΚ - Ποιος είναι ο εκλεκτός

Η υπόθεση του αμυντικού χαφ στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως οδεύει στο φινάλε της, με τον Δικέφαλο να βρίσκεται στην τελική ευθεία για την απόκτηση του Φίλιπ Μπράνταριτς. Ποιος είναι όμως ο Κροάτης ποδοσφαιριστής που βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας;

Ο Μπράντοβιτς αποτελεί γέννημα θρέμμα της Χάιντουκ Σπλικ, ξεκινώντας από πολύ μικρός στις ακαδημίες του συλλόγου.

Μόλις στα 19 του χρόνια έκανε το βήμα για την πρώτη ομάδα, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει θέση και δόθηκε δανεικός στη Πρίμορατς, προκειμένου να πάρει χρόνο και να μαζέψει εμπειρίες.

Εκεί, κατάφερε να βρει θέση βασικού, καταγράφοντας 27 παιχνίδια και πετυχαίνοντας μάλιστα έξι τέρματα.

Οι εμφανίσεις του και η άκρως θετική χρονιά που πραγματοποίησε, σκόρπισε χαμόγελα στη Χάιντουκ, η οποία τον πήρε πίσω, δίνοντάς του την ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί και στην πρώτη κατηγορία της Κροατίας. Έτσι, μέσα σε δύο χρόνια κατέγραψε 48 συμμετοχές και είχε τρία γκολ και πέντε ασιστ.

Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων κυρίως από τη χώρα του, με τη Ριέκα να τον κάνει άμεσα δικό της. Εκεί, πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού, όντας αναντικατάστατος σχεδόν σε όλη τη σεζόν. Στην πρώτη του -μισή - χρονιά κατέγραψε 16 συμμετοχές με ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Ο Μπράνταριτς κατάφερε να καθιερωθεί στην ομάδα και να αποτελέσει ένα από τα βασικά «όπλα» του προπονητή του, ο οποίος πόνταρε πολλά επάνω του. Στα τρία χρόνια παραμονής του στην ομάδα, δεν έχασε ούτε στιγμή τη φανέλα βασικού, καταγράφοντας στο σύνολο 132 συμμετοχές με οχτώ γκολ και 15 ασίστ.

Μάλιστα, πήρε και την πρώτη του ευρωπαική εμπειρία, αγωνιζόμενος τόσο στα προκριματικά του Champions League, όσο και στους ομίλους του Europa League. Εκεί, αντιμετώπισε και την ΑΕΚ, με την ομάδα του να μη τα καταφέρει, χάνοντας με 1-2 στην έδρα της και φέρνοντας ισοπαλία στο ΟΑΚΑ (2-2).

Μάλιστα, το 2017 κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ στην πατρίδα του, ρίχνοντας από το θρόνο την ισχυρή Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η αξία του ανέβαινε συνεχώς, ενώ το 2016 ήρθε και η κλήση του από την Εθνική ομάδα της Κροατίας, στην οποία αποτελεί μέλος μέχρι και σήμερα.

Το καλοκαίρι του 2018, η Κάλιαρι το έβαλε στο στόχαστρό της, αποκτώντας τον με τη μορφή δανεισμού έχοντας παράλληλα οψιόν αγοράς. Έξι μήνες αργότερα, είχε «κερδίσει» άπαντες με τις εμφανίσεις του, αναγκάζοντας τη διοίκηση της ομάδας να βγάλει 5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της προκειμένου να τον αγοράσει.

Ο Μπράνταριτς στο πρώτο του βήμα μακριά από την πατρίδα του, κατάφερε να καθιερωθεί στην Ιταλία και να καταγράψει 29 συμμετοχές, μοιράζοντας δύο ασίστ.

Οι επιδόσεις του τον έβαλαν στο... μάτι αρκετών ομάδων, ανάμεσα σε αυτές και του ΠΑΟΚ, με την Κάλιαρι να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ζητώντας «τρελά» ποσά.

Ωστόσο, οι απαιτήσεις έπεσαν, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να βρίσκονται στις τελικές συζητήσεις προκειμένου να τον κάνουν κάτοικο Τούμπας.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ζήτησε μία ποιοτική λύση για το κέντρο και άπαντες πιστεύουν ότι στο πρόσωπο του Φίλιπ Μπράνταριτς θα βρουν αυτό που ψάχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ