Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Επτά πολύτιμες χρήσεις του ξυδιού που ίσως αγνοείτε

Το ξύδι είναι ένα προϊόν που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Γιατί όμως είναι άξιο λόγου;
Πέραν του ότι είναι αποτελεσματικό, το ξύδι είναι εξαιρετικά φτηνό και ευρέως διαθέσιμο.
Είναι μη τοξικό, διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσει τη δύναμη και είναι πολύ ασφαλές για χρήση στο νεροχύτη σας συγκριτικά με τη  χλωρίνη, την αμμωνία, ή άλλα τοξικά προϊόντα καθαρισμού. Διαβάστε 7 ασυνήθιστες χρήσεις του ξυδιού που ίσως να μην έχετε σκεφτεί.

Καθαρίστε τα παράθυρα
Αντί να δαπανάτε χρήματα για καθαριστικά με χημικές ουσίες για τα παράθυρα φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό με ξύδι. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι με περίπου ½ λίτρο νερό ή όσο νερό χωράει ένα μπουκαλάκι ψεκασμού. Στη συνέχεια ψεκάστε το στο σημείο που επιθυμείτε και τρίψτε με μία εφημερίδα.

Απορρυπαντικό για τα ρούχα
Λερώθηκε κάποιο μπλουζάκι ή παντελόνι σας από το γρασίδι; Κανένα πρόβλημα! Φτιάξτε ένα μείγμα από το 1/3 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 2/3 φλιτζανιού νερό. Εφαρμόστε το πάνω στο λεκέ και τρίψτε το με ένα καθαρό πανάκι. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς ο λεκές και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Καθαρίστε τα χαλιά σας
Τέλος η μάχη με τους λεκέδες των χαλιών. Ένα μείγμα από άσπρο κρασί και λίγο ζεστό νερό θα κάνει τα χαλιά σας να φαίνονται σαν καινούργια.

Ξεπλύνετε φρούτα και λαχανικά
Το ξύδι μπορεί να απομακρύνει τα βακτηρίδια και τα κατάλοιπα από τα φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά. Αναμίξτε απλά σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού νερό μαζί με ξύδι και ψεκάστε τα φρούτα ή λαχανικά που επιθυμείτε. Στη συνέχεια βεβαίως ξεπλύνετε με νερό.

Απομακρύνει και την πιο δυνατή κόλλα
Δυσκολεύεστε να απομακρύνετε από τα χέρια σας την κόλλα που μπορεί να «κόλλησε» από κάποιο προϊόν; Χρησιμοποιείστε το ξύδι ως διαλύτη και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Το ξίδι είναι επίσης καλό για την απομάκρυνση των λιπών.

Καταπολεμήστε το λόξυγγα
Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να διώξουν το λόξυγγα καταπίνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι. Εάν άλλα κόλπα για να διώξετε το λόξυγγα μέχρι στιγμής δεν έχουν «πιάσει», δεν έχετε παρά να δοκιμάστε.

Διώχνει και τις γάτες
Χωρίς αμφιβολία τα γατάκια τα αγαπάμε αλλά μπορεί να μη τις θέλουμε για ένα χρονικό διάστημα στο παρτέρι μας. Μια απλή λύση είναι να ρίξετε λίγο ξύδι γύρω από την περιοχή που θέλετε να προστατέψετε και οι γάτες να είστε σίγουροι ότι δεν θα «παραβιάσουν» τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ