Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

"Συγκίνηση" στη βιβλιοθήκη Γιαννακοχωρίου

Γράφει ο Ηλίας Τσέχος

Δεν υπάρχουν λόγοι με λόγια να περιγράψεις τόσες συγκινήσεις, ωραιότητες, αθωότητες, την επίσκεψη των 5 μικρούλικων μπουμπουκιών μαθητών, με μάτια αστραπές, δίψες, ερωτήματα, να γράφουν, να σε διαβάζουν, να τραγουδούν, να χορεύουν, να ρωτούν: Πως μαθαίνεις να γράφεις ποιήματα - Πως ταιριάζεις τις λέξεις - Από που ξέρετε τόσες λέξεις - Έρχονται γράμματα στο μυαλό ή η έμπνευση - Τι σημαίνει δανείζομαι και διαβάζω βιβλία - Κι εγώ θέλω ν' ανοίξω μια βιβλιοθήκη... Κι απαντούσα όπως στους μεγάλους, με μια λεπτομέρεια όμως θειούχων δακρύων, ευχαριστιών, βαθιά και πλατιά μέσα κατάμεσα μου... Ανεπανάληπτες στιγμές!!!

Μας ζήτησαν, μας είχαν, τα καλωσορίσαμε, τα ξεναγήσαμε, τα φιλήσαμε σταυρωτά ένα προς ένα, κεράσματα δροσιστικά και βιβλία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γιαννακοχωρίου, μας χάρισαν το βιβλιόδεντρο, ομαδική δουλειά του Νηπιαγωγείου... Βγήκαμε στο μπαλκόνι της βιβλιοθήκης και είδαμε όλο το Γιαννακοχώρι να ιδρώνει μαζεύοντας κεράσια, ορκιστήκαμε να συναντιόμαστε όλο το καλοκαίρι, αφού η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη 6-9 μ.μ, τα ευχηθήκαμε ''Και του χρόνου μεγάλοι...'' . Τα βιβλία άνοιξαν τις σελιδοκαρδούλες τους, αποχαιρετούσαν κι όλα μαζί βροντοφώναξαν: Τα πιο αληθινά βιβλία είναι οι ψυχές μας...

Βαϊναλής Νίκος, Μπάκου Έντζι, Σκεντερίδου Ελένη, Μπαχίτι Λεάνδρο, Μπαρούκου Άντζελα και η αέρινη ευτυχής νηπιαγωγός Τουμανίδου Ρούλα, ατέλειωτου Γιαννακοχωρίου!

Διαβασμένα Αίματα Παιδιά
στην επίσκεψη των 5

Πέντε βιβλία Πέντε παιδιά
Πέντε ταξιδιάρικα σοδειά
Ήρθαν καλοκαίρι σελίδες του βοριά

Ο δρόμος να διαβάζει να πετά - η.τ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ