Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Σταϊκούρας: Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στη «Real News» αναφέρει ότι από τη μία υπάρχει το «συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα της ΝΔ» και από την άλλη, «μια συρραφή ευχολογίων και μια κακή και αποσπασματική αντιγραφή ορισμένων προτάσεων της ΝΔ τις οποίες έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει και δεν μπορεί να υλοποιήσει».

Ερωτηθείς από πού μπορούν να προέλθουν οι περικοπές δαπανών στο Δημόσιο που να μην ειναι μισθοί και συντάξεις απάντησε ότι η ΝΔ έχει μιλήσει για «αξιολόγηση δαπανών στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και για πλήρη και αυστηρή εκτέλεση των δεσμευμένων οροφών δαπανών σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης».

«Έχουμε μιλήσει για μη διόγκωση του δημόσιου τομέα, για ενίσχυση των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα», πρόσθεσε.

Τονίζει ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ θα εστιάζουν στα πεδία της μείωσης φόρων, της θεσμοθέτησης πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων, του χτυπήματος της γραφειοκρατίας, της ενίσχυσης της ρευστότητας στην οικονομία, του «ξεμπλοκαρίσματος» εμβληματικών επενδύσεων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέρει ακόμα ότι η ΝΔ θα διατηρήσει την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα «στο επίπεδο που εμείς τον παραδώσαμε στις αρχές του 2015» καθώς και στη διατήρηση της απόδοσης επιδόματος στους συνταξιούχους.

Προτείνει ακόμα πέραν του επιδόματος και της μη περαιτέρω περικοπής του αφορολογήτου, τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των πιο αδύναμων πολιτών.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι η ΝΔ διεκδικεί την αυτοδυναμία, «έχουμε όμως τονίσει ότι ακόμα και με αυτοδυναμία θα αναζητήσουμε τις μέγιστες δυνατές πολιτικές, κοινοβουλευτικές και κοινωνικές συγκλίσεις και συναινέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ