Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ολυμπιακοί αγώνες 2020: Βάθρα από ανακυκλωμένο πλαστικό, μετάλλια από ηλεκτρονικές συσκευές

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 θα είναι οι αγώνες της… ανακύκλωσης. Τουλάχιστον αυτό προσπαθούν να πετύχουν οι διοργανωτές του μεγάλου αθλητικού ραντεβού στο Τόκιο.

Αφού ανακοίνωσαν ότι τα μετάλλια που θα απονεμηθούν στους αθλητές θα κατασκευαστούν από παλιές ηλεκτρονικές συσκευές, και παρουσίασαν την Ολυμπιακή δάδα που είναι κατασκευασμένη από σκουπίδια, τώρα η οργανωτική επιτροπή προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Τα βάθρα, στα οποία θα ανέβουν οι αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 θα είναι από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Οι Ολυμπιακοί της... ανακύκλωσης
Σύμφωνα με τα πλάνα των διοργανωτών, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα κατασκευαστούν περίπου 100 βάθρα από ανακυκλωμένο πλαστικό. Πιθανόν θα είναι ενισχυμένα από αλουμίνιο, το οποίο θα προέρχεται από τις προσωρινές κατοικίες που είχαν κατασκευαστεί μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τη Φουκουσίμα το 2011.

Το πλαστικό που θα χρησιμοποιηθεί θα συγκεντρωθεί από αυτά που θα πετάξουν σε κάδους ανακύκλωσης οι πολίτες, σε 2.000 καταστήματα σε όλη την Ιαπωνία. Οσο για τα μετάλλια, υπενθυμίζεται ότι θα κατασκευαστούν από παλιά smartphone, ψηφιακές κάμερες και laptop.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ