Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

2η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας η αγωνιστική ομάδα M-RAST των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη

Ως μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου αναδείχτηκε η αγωνιστική ομάδα M-RAST (Mandoulides - Robotics And Space Team) των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, ¨Ερευνας και καινοτομίας που έλαβε μέρος στον Λίβανο, από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου 2019.

Οι μαθητές της M-RAST κατάφεραν να σηκώσουν ψηλά την ελληνική σημαία και να ακουστεί το όνομα της Ελλάδας τρεις φορές σε έναν παγκόσμιο τελικό υψηλού ανταγωνισμού, αφού κατέκτησαν:

Τη 2η θέση στο Robot Game της παγκόσμιας κατάταξης σημειώνοντας πολύ υψηλό σκορ μόλις μίας μονάδας διαφορά από τους Καναδούς που κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Τη 2η θέση στο Knockout Cup κερδίζοντας όλους τους φιναλίστ εκτός από τους Καναδούς σε έναν πολύ θεαματικό τελικό.

Τη 2η θέση στην κατηγορία του Robot Design και ειδικότερα διακρίθηκε για την καινοτομία των μηχανισμών που επινόησε και χρησιμοποίησε στο ρομπότ μας καθώς και για την στρατηγική που ακολούθησε.

Στην παγκόσμια διοργάνωση συμμετείχαν 72 ομάδες από Αυστρία, Εσθονία, Βραζιλία, Καναδάς, Κροατία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Ινδία, Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ουγγαρία, Ισπανία, Λίβανο, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Νιγηρία, Σλοβενία, Νότιο Αφρική, Πακιστάν, Ιταλία, Σαουδική Αραβία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Λιθουανία, Μεξικό, Σκόπια, Ομάν, Ουκρανία, Υεμένη, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ρουμανία.

Επιπλέον η ομάδα M-RAST προτάθηκε για κύπελλο από τους κριτές σε 4 από τις 9 κατηγορίες ενώ αρίστευσε σε 6 από τις 9 κατηγορίες. Ο κανονισμός όμως του διαγωνισμού δεν επιτρέπει μία ομάδα να παραλάβει περισσότερα από ένα κύπελλα στην κατηγορία των κριτών, με αποτέλεσμα να κατακτήσει 1 κύπελλο κριτών και 2 διαιτητών στο Robot Game.

Η ομάδα M-RAST αποτελείται από τους μαθητές:

Ε. Αρτοποιό (Α΄ Γυμνασίου), Γ. Βλαχονάσιο (Α΄ Γυμνασίου), Ι. Θεοδωρίδου (Γ΄ Γυμνασίου), Δ. Καρτσωνάκη (Β΄ Γυμνασίου), Α. Κολέττα (ΣΤ΄ Δημοτικού), Χ. Μυτή (Α΄ Γυμνασίου), Α. Πανταζή (ΣΤ΄ Δημοτικού), Κ. Παπαδόπουλο (Α΄ Γυμνασίου), ενώ στην αποστολή των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν οι δύο προπονητές της ομάδας Πέτρος Περλαντίδης - Παπαδόπουλος και Αποστολία Καλλιακμάνη, καθώς και ο Υποδιευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριος Καζάκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013 που η Ελλάδα συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό είναι η πρώτη φορά που κατακτά ομάδα της μία θέση στο βάθρο στο Robot Game ή το Robot Design. Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας, εξουθενωτικών προπονήσεων, προσήλωσης και πίστης στον στόχο.

Πριν την αναχώρησή τους για τον Λίβανο η αγωνιστική ομάδα Ρομποτικής «M-RAST» των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έπειτα από πρόσκληση της Προεδρίας στις ομάδες που διακρίθηκαν και που θα εκπροσωπούσαν τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο στον διαγωνισμό FLL.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ