Τρίτη 21 Μαΐου 2019

“ …. Θέλετε να αδυνατίσετε ;; “

Την Παρασκευή 17/05/2019 στο ιστορικό 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας σχολείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης που εκπονήθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019.

    Μεταξύ άλλων πολύ ενδιαφερόντων παρουσιάσεων, συμμετείχε και το 1ο ημερήσιο ΕΠΑ.Λ - Ε.Κ. Καλαμαριάς με τα παρακάτω δύο προγράμματα τα οποία ήταν αποτέλεσμα δράσεων ευρωπαϊκών προγραμμάτων με παρόμοια θέματα:

   -  «H παχυσαρκία ως αποτέλεσμα μειωμένης φυσικής δραστηριότητας των εφήβων» με το τμήμα  Γ' Τεχνολογίας Τροφίμων. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι κυρίες Ραζάκου Φωτεινή, Κωστελίδου Θεοδώρα και Μαστέλλου Φανουρία,

   -  «Η παχυσαρκία ως αποτέλεσμα μη ισορροπημένης διατροφής των εφήβων» με  το τμήμα Β' Νοσηλευτικής. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι κυρίες Τζιμούρτου Βασιλική και Λιόλιου Χριστίνα.

    Οι παρουσιάσεις - παιχνίδια γνώσεων, που έπαιξαν οι μαθητές μας με τους μαθητές των άλλων σχολείων ενθουσίασαν όλους τους συμμετέχοντες. Μαθητές, καθηγητές και όλοι οι παραβρισκόμενοι με τον διαδραστικό, ζωντανό, ψυχαγωγικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό αυτό τρόπο, χάρηκαν, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και ενημερώθηκαν, κατά τον καλύτερο τρόπο, για την παχυσαρκία που αποτελεί ένα, τεραστίων διαστάσεων, παγκόσμιο πρόβλημα υγείας με πολλαπλά άλλα συνοδά προβλήματα.
   Οι νικήτριες ομάδες βραβεύθηκαν και έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα που έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές  των δυο προγραμμάτων με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ