Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

«Υψηλάντης: από τα Ύψαλα της Τραπεζούντας στην αιωνιότητα»

«Υψηλάντης: από τα Ύψαλα της Τραπεζούντας
στην αιωνιότητα»: Ημερίδα από το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες»
υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Με αφορμή τη φετινή επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Υψηλάντης: από τα Ύψαλα της Τραπεζούντας στην αιωνιότητα», με στόχο να θυμίσει την προσφορά της οικογένειας Υψηλάντη στον αγώνα της ανεξαρτησίας και στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Η ημερίδα, την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος της EΡT3 Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, στις 18:00, στο ξενοδοχείο Porto Palace (26ης Οκτωβρίου 65, Θεσσαλονίκη). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι:
  • Θεοδόσιος Κυριακίδης, Δρ. Ιστορίας, επιστημονικός συνεργάτης της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ, με θέμα «Αλέξανδρος Υψηλάντης: Ηγεμόνας, Πατριώτης, Επαναστάτης»,
  • Αθανάσιος Συροπλάκης, ιστορικός, μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον Τομέα Νεότερης και Σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΘ, με θέμα «Στόχοι και επιδιώξεις του Αλέξανδρου Υψηλάντη και του Τουντόρ Βλαδιμηρέσκου στη Μολδοβλαχία»,
  • Χαράλαμπος Γάππας, ιστορικός, μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον Τομέα Νεότερης και Σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΘ, με θέμα «Δημήτριος Υψηλάντης: Η ευγενής μορφή του Αγώνα της Ανεξαρτησίας».

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Αλέξανδρος Υψηλάντης».

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες» έχει συσταθεί εδώ και πέντε χρόνια, με βασικό στόχο τη διάδοση και τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών σχέσεων της Ελλάδας και των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Κεντρικής Ασίας, καθώς επίσης και τη διάδοση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς και την ανάδειξη του πολιτισμού των χωρών αυτών.

Επικοινωνία με το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες»: 2310 232309.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ