Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Τα ελεεινά ψέματα και η κατάχρηση εξουσίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια εκλογική αναμέτρηση με τον κ. Τσίπρα να ρίχνει στη μάχη όλα του τα όπλα.

Και όταν λέμε «όλα του τα όπλα», εννοούμε την προπαγάνδα, τα θηριώδη ψέματα, τη διαστροφή της πραγματικότητας, τους ψιθύρους και τις κραυγές.

Κι’ αν ρίξει κανείς μια ματιά στις προεκλογικές ομιλίες του πριν από πέντε ακριβώς χρόνια, στις ευρωεκλογές του 2014, θα διαπιστώσει ότι δεν διαφέρουν από τις σημερινές.

Απλά έχει αντικαταστήσει τη Μέρκελ με τον Βέμπερ – τα αυταρχικά καθεστώτα πάντα αναζητούν έναν «εξωτερικό εχθρό» για να τον «πολεμούν μαζί με τον λαό» - και τις απειλές για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου με εκφοβισμό της κοινής γνώμης για την δήθεν εφαρμογή ενός ανύπαρκτου «προγράμματος» που τάχα θα εφαρμοστεί αν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.

Τότε, το 2014, κατέβαινε στον Πειραιά – αν ρίξετε μια ματιά στις με απόσταση πέντε χρόνων ομιλίες του θα βρείτε τα ίδια για τον Πειραιά των αγώνων, της Μάχης της Ηλεκτρικής, της Εθνικής Αντίστασης, της προσφυγιάς, της ναυτοσύνης, της εργατικής τάξης, τα ίδια ακριβώς – και μας μιλούσε για το «λιμάνι της αγωνίας» που «το έβγαλαν στο σφυρί».

Σήμερα μας λέει ότι τάχα πέτυχε μια καλύτερη συμφωνία με την COSCO, ενώ δεν έχει βελτιώσει απολύτως τίποτε.

Για τους ολιγάρχες μας μιλούσε τότε, «άντε γεια» στους ολιγάρχες είπε πάλι και προχτές – ενώ συνελήφθη να περνά τις διακοπές του σε ένα ολιγαρχικό κότερο.

Και βέβαια, για τον λαό έλεγε ότι αγωνιζόταν τότε, για τον λαό λέει ότι αγωνίζεται και σήμερα.

Σαν ψάρι στα απόνερα του κότερου

Στην ομιλία του στον Πειραιά στις 19 Μαΐου μάλιστα το τερμάτισε – συμπεριφερόμενος όπως όλοι οι ομοϊδεάτες του όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Λέγοντας:

«Όταν βρίσκομαι δίπλα και μέσα στο λαό αλλάζει η ψυχολογία μου, είμαι σαν το ψάρι μέσα στο νερό»!

Και αμέσως έρχονται στο μυαλό οι εικόνες του από το κότερο Παναγοπούλου, όπου επίσης έδειχνε σαν… ψάρι μέσα στο νερό!

Η έγνοια μας είναι ο λαός, επαναλαμβάνει αυτές τις μέρες ο κ. Τσίπρας. «Η διαρκής έγνοια μας για τους πολλούς», λέει…

Σωστά! Διότι, όπως είπαμε, οι αγώνες για τον λαό θέλουν καλοπέραση.

Και αμέσως έρχονται στο μυαλό αυτά που έλεγαν στον αλβανικό λαό επί Χότζα – ότι τάχα ο «πατερούλης» δεν μπορεί να χαρεί τα παλάτια και τις ανέσεις του, γιατί τα βράδια δεν… του κολλάει ύπνος, επειδή σκέφτεται τον λαό!

Γενικά ο κ. Τσίπρας περιφέρει και πάλι τα ψέματά του ανά την Ελλάδα.

Λέει ξανά και ξανά ότι η δική του κυβέρνηση πρόσφερε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους.

Ψέμα ελεεινό, διότι οι ανασφάλιστοι ασφαλίστηκαν με τον Νόμο 4238/2014 της 17ης Φεβρουαρίου 2014 και εκεί πήγε μέρος του πλεονάσματος εκείνης της χρονιάς. Ο νόμος εκείνος εξειδικεύτηκε με τις ΚΥΑ (κοινές υπουργικές αποφάσεις) 48983 της 3ης Ιουνίου 2014 και 56432 της 28ης Ιουνίου 2014.

Λέει ξανά και ξανά ότι επανέφερε τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Ψέμα ελεεινό, αφού η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων προβλεπόταν από Νόμο του 2011 και θα είχαν ήδη επανέλθει από το 2015, αν ο κ. Τσίπρας επέτρεπε να βγούμε από το μνημόνιο και δεν μας πήγαινε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το δικό του μνημόνιο, από το οποίο προσπαθεί ανεπιτυχώς να βγει τώρα.

Λέει ξανά και ξανά ότι κατήργησε τον κατώτατο μισθό.

Ψέμα ελεεινό, αφού αυτό προβλεπόταν από τον Νόμο 4172 του 2013 και θα είχε καταργηθεί από το 2015 αν ο ίδιος δεν μας πήγαινε σε ένα τρίτο μνημόνιο.

Λέει ότι κατήργησε το 5ευρω στα νοσοκομεία.

Αθλιότητα μεγάλη, διότι το 5ευρω το κατέβαλλαν μόνο οι έχοντες – όχι οι άποροι, όχι οι ανασφάλιστοι, όχι οι άνθρωποι με τα χαμηλά εισοδήματα – ενώ τώρα ο ίδιος επέβαλε σε όλες τις συντάξεις κρατήσεις 6% υπέρ υγείας, δηλαδή τριάντα ευρώ τον μήνα σε συντάξεις της τάξης των 500 ευρώ.

Και αυτό σημαίνει ότι όλοι οι συνταξιούχοι χάνουν τουλάχιστον τριάντα ευρώ από το μηνιαίο εισόδημά τους, είτε επισκεφθούν νοσοκομείο είτε όχι. Και πάντως, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση ένας άνθρωπος να επισκεφθεί δημόσιο νοσοκομείο έξι φορές τον μήνα!

Πολύ περισσότερο που το περίφημο 5ευρω καταβαλλόταν μόνο από τους έχοντες και τα χρήματα αυτά πήγαιναν στα ίδια τα νοσοκομεία και επομένως στους μη έχοντες που δεν κατέβαλλαν τίποτε!

Λέει επίσης ο κ. Τσίπρας – τα είπε από την Κοζάνη – ότι απέτρεψε τα σχέδια για τη «μικρή ΔΕΗ» και την πώληση του 17% της ΔΕΗ».

Ψέμα ελεεινό κι’ αυτό, διότι με τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» θα σωζόταν η ΔΕΗ με εισροή 5 δις ευρώ – ενώ ο ίδιος την ξεπούλησε τσάμπα – ενώ το 17% της ΔΕΗ στο οποίο αναφέρεται βρίσκεται ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει στο υπερταμείο.

Η αλήθεια για το ΕΚΑΣ

Τώρα, έχουν βγει και τα παπαγαλάκια του – ο ίδιος δεν τολμάει – και λένε πως το ΕΚΑΣ είχε… καταργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Και αναφέρονται στο περίφημο mail Χαρδούβελη – φυσικά αποσπασματικά.

Διότι το mail ανέφερε επί λέξει ότι «πρέπει να γίνει καθαρό πως πρόθεσή μας είναι το ΕΚΑΣ να εξορθολογιστεί, ώστε πραγματικά να υποστηρίζει τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι η κατάργησή του» (not its abolishment).

Ήρθε, όμως ο κ. Τσίπρας και κατήργησε το ΕΚΑΣ με τον Νόμο 4387/2016, άρθρο 92.

Μας λένε δηλαδή ότι το ΕΚΑΣ καταργήθηκε το 2014 (ενώ ακριβώς επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά δεν δεχόταν να το καταργήσει και δεν δεχόταν το υπερταμείο οι δανειστές δεν έκλεισαν την αξιολόγηση, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης), την ώρα που το ΕΚΑΣ καταργήθηκε το 2016!

Κραυγές και ψίθυροι

Αυτές είναι οι κραυγές!

Υπάρχουν, όμως, και οι ψίθυροι – μια ακόμη προπαγανδιστική τακτική, που σκοπό έχει να ενσπείρει την αμφιβολία στον λαό.

Έτσι, τον τελευταίο καιρό γράφουν, λένε, ψιθυρίζουν (ο κ. Τσίπρας το φωνάζει στις ομιλίες του) ότι «η ψαλίδα κλείνει», ότι «το παιχνίδι γυρίζει», ότι «οι παροχές αποδίδουν».

Σκοπός είναι να απογοητεύσουν τον κόσμο, να τον τρομάξουν ότι τάχα «αυτοί οι δαιμόνιοι κάτι θα σκαρφιστούν στο τέλος».

«Όταν είσαι εσύ ο ίδιος πολιτικός, κοινωνικός, ιδεολογικός, ηθικός τρομοκράτης του λαού, είναι φυσικό να μεταφέρεις στον αντίπαλο που φοβάσαι τις δικές σου ενοχές», είχε πει ο Τσίπρας στην ομιλία του στον Πειραιά, στις 9 Μαΐου 2014, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά.

«Είναι τρομοκρατημένοι», έλεγε ο Τσίπρας από τη Λάρισα στις 9 Απριλίου 2014. Και πρόσθετε: «Σας καλώ να τρομοκρατήσετε τους τρομοκράτες»!

Η δική του τρομοκρατία επιβάλλεται με την κατάχρηση εξουσίας στην οποία συστηματικά καταφεύγει.

Διότι τι άλλο εκτός από κατάχρηση εξουσίας αποτελεί η διανομή της δήθεν «13ης σύνταξης» Παρασκευή βράδυ πριν από την τελευταία εκλογική εβδομάδα;

Θυμίζω ότι τον Απρίλιο του 2014, είχε ξεκινήσει η διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πλεόνασμα– με τον Τσίπρα να βροντοφωνάζει από τα Ιωάννινα, στις 21 Μαρτίου 2014:

«Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτη. Από τη μία να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες. Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του…»

Μιλούσε δηλαδή για ανηθικότητα, αυτός που μοίρασε τα ψίχουλα (πετώντας τα από το κότερο) λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Προσέξτε τώρα: Η πρώτη δόση του κοινωνικού μερίσματος είχε ήδη καταβληθεί από τον Απρίλιο του 2014 και η κυβέρνηση Σαμαρά διέκοψε τη διανομή της δεύτερης δόσης λόγω των ευρωεκλογών του Μαΐου 2014. Και παρέπεμψε την καταβολή του μετά το τέλος Μαΐου και ως το τέλος Ιουνίου. Δηλαδή για μετά τις ευρωεκλογές!

Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά στην επιτομή της ανηθικότητας και της κατάχρησης εξουσίας…


Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ