Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Καλαμαριάς για πρόβλημα σχολικής στέγης την Τετάρτη 22/5/2019

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, διαμαρτυρόμαστε έντονα για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Λύκειο υποδοχής των τελειόφοιτων μαθητών του σχολείου μας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.
Οι γονείς, θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα την ασφαλή φοίτηση των παιδιών μας στο Λύκειο, όμως ανησυχούμε βαθύτατα λόγω της πληροφόρησης ότι φέτος οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου δεν θα απορροφηθούν από το κοντινό σχολείο (3ο Λύκειο), αλλά από ένα σχολείο που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση (5ο Λύκειο, περιοχή Βότση).
Για να φθάσουν στο συγκεκριμένο σχολείο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι μαθητές, θα πρέπει να μετακινούνται σε καθημερινή βάση σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων και επιπλέον να διασχίζουν δύο μεγάλους οδικούς άξονες, (Αδριανουπόλεως και Εθνικής Αντιστάσεως) με αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση, στους οποίους τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και δεν είναι επαρκείς οι  διαβάσεις.
Εφ’ όσον το πρόβλημα πηγάζει από την αδυναμία απορρόφησης μαθητών από το 3ο Λύκειο, είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης με την αξιοποίηση κενών αιθουσών στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, στο οποίο φοιτούν τώρα.
Ο Σύλλογός μας έχει ήδη προχωρήσει σε μία σειρά δράσεων από τα μέσα Απριλίου, χωρίς να έχει συναντήσει βούληση επίλυσης του προβλήματος.
- Αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας στις 23 Απριλίου επισκέφθηκε τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα, λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται στο ζήτημα καταμερισμού του μαθητικού δυναμικού.
- Ακολούθησε συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Απόστολο Αποστολίδη,  ο οποίος απάντησε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του το θέμα αξιοποίησης αιθουσών ανά σχολείο.
- Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του Συλλόγου μετά από αποστολή επιστολής, στην οποία ενημερώναμε για το πρόβλημα σχολικής στέγης, έγινε δεκτή από τον Προϊστάμενο του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος και μας παρέπεμψε στον δήμαρχο Καλαμαριάς.
Στις 9 Μαΐου η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μελίνα Θεοδοσιάδου κατέθεσε στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας το αίτημά  μας,  να φοιτήσουν τα παιδιά στο  σχολείο της γειτονιάς μας, εκμεταλλευόμενοι την αναξιοποίητη σχολική στέγη στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. Εκκρεμεί απάντηση στα αιτήματά μας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει δεσμευτεί κανείς γραπτώς ,για το αν θα φοιτήσουν τα παιδιά μας, στο Λύκειο της γειτονιάς μας όπως δικαιούνται.
Απομένουν όμως μόλις 15 μέρες για να ολοκληρωθούν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και ενώ επίκειται η περίοδος των εξετάσεων που είναι βεβαρημένη με πίεση και άγχος, γονείς και μαθητές είμαστε σε κατάσταση αβεβαιότητας και ανησυχίας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 22 Μαϊου στις 8.30 π.μ. έξω από το Δημαρχείο Καλαμαριάς.
Ζητάμε νέα συνάντηση με τον δήμαρχο, Θεοδόση Μπακογλίδη και απευθυνόμαστε εκ νέου σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εξευρεθεί άμεσα λύση για τα παιδιά μας, μαθητές της Γ’ τάξης του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, αλλά και για τους μαθητές επόμενων τάξεων που βρεθούν αντιμέτωπες με το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή.
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
Θεσσαλονίκη 20/5/2019
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Γυμνάσιου Καλαμαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ