Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Τι να κάνεις για να μην σπάνε τα αβγά κατά το βράσιμο

Τα βραστά αβγά είναι ένα από τα πιο γρήγορα φαγητά που μπορείς να προετοιμάσεις και να τα προσθέσεις στα πάντα, όπως σάντουιτς και σαλάτες ή ακόμη και να τα απολαύσεις σκέτα ως σνακ.
Παρά την απλότητα της προετοιμασίας τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύονται να πετύχουν το τέλειο αβγό. Όπως και να το κάνουμε η εικόνα του αβγού που σπάει μέσα στην κατσαρόλα με το βραστό νερό είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Κι όμως μπορεί μην χρειαστεί ποτέ ξανά να την αντικρίσεις, εάν ακολουθήσεις τη συμβουλή μας!

Το κλειδί για τέλεια βραστά αβγά, που δεν σπάνε κατά το μαγείρεμα είναι η σωστή θερμοκρασία του νερού που βράζουν, αλλά και του ίδιου του αβγού. Πρώτα απ’ όλα, θα σε συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσεις αβγά σε θερμοκρασία δωματίου. Εκείνα που έχεις στο ψυγείο, έχουν υψηλότερο pH, άρα περισσότερες πιθανότητες να ραγίσουν κατά το βράσιμο. Έπειτα, θα σε συμβουλεύαμε να βάλεις τα αβγά στο νερό ενώ ακόμα είναι κρύο. Εάν το βάλεις στην κατσαρόλα σου την ώρα που το νερό έχει ήδη ζεσταθεί, το αβγό θα… σοκαριστεί και είναι πολύ πιο πιθανό να ραγίσει. Για ακόμα πιο σίγουρη επιτυχία, μπορείς να προσθέσεις στο νερό από 1 κουτ. γλυκού ξίδι για κάθε αβγό που έχεις βάλει στο κατσαρολάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ