Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

"Νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο Oumuamua είναι εξωγήινο διαστημόπολοιο"!

Οι αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας δεν πτοούν τον επικεφαλής του τμήματος Αστρονομίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Avi Loeb, ο οποίος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι το διαστρικός αστεροειδής Ουμουαμούα αποτελεί τμήμα εξωγήινου διαστημικού σκάφους!

Μάλιστα, ο Loeb ενισχύει τη θεωρία του με τη δημιουργία μίας εξίσωσης, με την οποία φιλοδοξεί να αποδείξει ότι το μυστηριώδες αντικείμενο που ταξιδεύει μέσα στο ηλιακό μας σύστημα είναι πράγματι UFO.

Στις επικρίσεις που δέχεται, απαντά ότι οι άλλοι αστρονόμοι έχουν χάσει την «παιδική τους περιέργεια» και δεν τολμούν να υποστηρίξουν κάτι που πιθανώς αποδειχτεί λανθασμένο. Ο ίδιος προσέγγισε το γρίφο του Ουμουαμούα χωρίς προκαταλήψεις.

Όπως δήλωσε ο Loeb στην αμερικανική εφημερίδα «Chicago Tribune», αυτό το διάστημα δουλεύει πάνω σε μία εξίσωση, αξιοποιώντας νέα στοιχεία από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Spitzer». Στόχος του είναι να εξηγήσει τις αποκλίσεις στην τροχιά του Ουμουαμούα, η οποία είναι διαφορετική από την αναμενόμενη, με βάση το σχήμα του και τη βαρύτητα του Ήλιου. Επίσης, το άγνωστο αντικείμενο είναι δέκα φορές πιο λαμπρό από κομήτη και δεν εκλύει αέρια που περιέχουν άνθρακα. Οπότε, δεν μοιάζει με κανένα κομήτη ή αστεροειδή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, όπως υποστηρίζουν άλλοι αστρονόμοι.

Ο Loeb θεωρεί ότι αποτελεί τμήμα ενός «εξελιγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού», γιατί κινείται πολύ πιο γρήγορα από ένα αδρανές υλικό όπως ένας βράχος, και μοιάζει να έχει κάποια ώθηση. Επίσης, σύμφωνα με τις μετρήσεις του ο Ουμουαμούα έχει μήκος ένα χιλιόμετρο και πολύ μικρό πάχος από υλικό τόσο διαπερατό και ελαφρύ που μπορεί να «παγιδεύει» τις ακτίνες του ήλιου και να τις χρησιμοποιεί σαν «ρεύμα αέρα» για να πλέει στο διάστημα.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν το σχήμα του Ουμουαμούα εξαιτίας της περίεργης περιστροφής του, συνήθως όμως τον περιγράφουν σαν βράχο σε σχήμα πούρου.

Ο Ουμουαμούα αυτή τη στιγμή περνάει από την τροχιά του Δία. Πρώτη φορά ανιχνεύθηκε τον Οκτώβριο του 2017, από το Πανοραμικό Τηλεσκόπιο Έρευνας και το Σύστημα Ταχείας Αντίδρασης-1 (Pan-STARRS-1) στη Χαβάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ