Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Τζιτζικώστας: «Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την ΠΚΜ σε 7.000 πολίτες της Πέλλας που χτυπήθηκαν από την κρίση»

Επτά χιλιάδες άποροι πολίτες της Πέλλας έλαβαν βοήθεια και ωφελήθηκαν από τις δράσεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Έδεσσα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνέντευξη για τα αποτελέσματα υλοποίησης των δράσεων του ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα, αλλά και για τις νέες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε αναλυτικά τα στοιχεία του προγράμματος, που συνιστά και τη μεγαλύτερη παρέμβαση αλληλεγγύης υπέρ των άπορων πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, στο νομό Πέλλας, «συνολικά 6.935 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν με 309 τόνους τροφίμων και 67 τόνους Βασικής Υλικής Συνδρομής, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ. Κάθε οικογένεια έλαβε τρόφιμα, βρεφική τροφή και βασικά είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και είδη οικιακής καθαριότητας, ενώ παράλληλα παρείχαμε και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική οικογενειακού προϋπολογισμού. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναλάβαμε μια πολιτική και ηθική δέσμευση: να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο, να μην εγκαταλείψουμε κανέναν συνάνθρωπό μας στη μοίρα του. Αυτή τη δέσμευση, την τηρήσαμε και θα συνεχίσουμε να την τηρούμε, όσο υπάρχει ανάγκη, όσο υπάρχουν ευάλωτοι και αδύναμοι συμπολίτες μας, που μας χρειάζονται δίπλα τους».

Ο Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στη στενή συνεργασία των τοπικών φορέων: «στην Πέλλα, ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης, μαζί με το Δήμο Αλμωπίας, το Δήμο Πέλλας, το Δήμο Έδεσσας και το Δήμο Σκύδρας, σχεδιάσαμε με βάση αποκλειστικά και μόνο τις τοπικές ανάγκες και προτεραιότητες, με βάση τα ιδιαίτερα στοιχεία του νομού Πέλλας και υλοποιήσαμε αποφασιστικά αυτό το σχεδιασμό με απόλυτη επιτυχία. Και απόλυτη επιτυχία δεν σημαίνει ούτε πανηγυρισμοί, ούτε εφησυχασμός, σημαίνει ότι τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης έφτασαν γρήγορα και σωστά σε εκείνους που τα χρειάζονταν σε όλες τις περιοχές, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες».

Ανακοινώνοντας την έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος ΤΕΒΑ (δεύτερη φάση) στην Κεντρική Μακεδονία, που θα έχει προϋπολογισμό 24 εκ. ευρώ για όλη την Περιφέρεια, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Μόνο στο νομό Πέλλας θα υποστηρίξουμε 7.136 αδύναμους συμπολίτες μας με 445 τόνους τρόφιμα και 130 τόνους βασικής υλικής συνδρομής».

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται με συνέπεια και ανθρωπιά, δίπλα σε εκείνους τους συνανθρώπους μας, που έχουν περισσότερο ανάγκη. Η αλληλεγγύη ήταν και είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας. Δώσαμε, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε και τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην πράξη απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις. Απαντήσεις πειστικές, ρεαλιστικές και αποτελεσματικές. Απαντήσεις που έχουν το στοιχείο της ελπίδας».

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν επίσης η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου, και Βασίλης Βασιλειάδης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ