Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Με τη μέθοδο της απάτης για δήθεν τροχαία άρπαξαν πάνω από 35.000 ευρώ από ηλικιωμένους

Νέες συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη με εξαπάτηση ηλικιωμένων για ψεύτικα τροχαία ατυχήματα.

Από την ΕΛ.ΑΣ εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 46 και 70 ετών και μία 57χρονη αλλοδαπή, μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 28 Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, εξαπάτησαν ηλικιωμένους σε τρείς  περιπτώσεις, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα ή με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασής τους λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν, η επιλογή αποκλειστικά ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα, οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους και η παρουσίασή τους ως γιατροί, δικηγόροι ή αστυνομικοί κατά περίπτωση.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 35.929 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ