Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Το Casa de papel αγαπημένη σειρά των Ελλήνων συνδρομητών Netflix!

Το 21% των συνδρομητών Netflix ψηφίζει το δημοφιλές Casa de papel ως αγαπημένη σειρά όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που διενήργησε η εταιρεία ierax analytix. Στη 2η θέση έρχεται πολύ πίσω το Stranger Things με 6.6% και 3ο το Peaky Blinders 6.4%. Υπήρξε τεράστια διαφοροποίηση καθώς αναφέρθηκαν πάνω από 25 τίτλοι σειρών ως αγαπημένες!

53% των χρηστών παρακολουθεί Netflix καθημερινά και 29% 3 με 5 φορές την εβδομάδα!
Όσον αφορά τις συσκευές που παρακολουθούν Netflix, πρώτη είναι η τηλεόραση με 64%, το κινητό ακολουθεί ως μέσο με 55%, laptop 39%, desktop 25% και tablet 14%.
Οι σειρές έχουν τη μερίδα του λέοντος στο Netflix καθώς μόνο 5% των συνδρομητών παρακολουθεί κυρίως ταινίες.

Οι περισσότεροι χρήστες (59%) επιλέγουν το τι θα δουν μετά από προτάσεις φίλων/συγγενών και 56% ενημερώνεται από τις προτάσεις που κάνει ο αλγόριθμος του Netflix. 33% διαβάζει άρθρα στο διαδίκτυο για να επιλέξει το τι θα δει και 30% από τις βαθμολογίες σε σελίδες τύπου IMDB, Rotten Tomatoes κ.λπ. Εντυπωσιακό είναι το 95% που δηλώνει πως ενημερώνει τον κύκλο φίλων του για το τι βλέπει ώστε να το δούνε και αυτοί!

Σε γενικές απόψεις/γνώμες για τη συνδρομητική πλατφόρμα Netflix, οι περισσότεροι θέλουν περισσότερες ταινίες να προστεθούν, πιστεύουν ότι οι παραγωγές του Netflix είναι σαν των μεγάλων στούντιο και θεωρούν πως οι πλατφόρμες streaming είναι το μέλλον της τηλεόρασης.
Τέλος όσον αφορά το πόσο συχνά κατεβάζουν πειρατικές ταινίες/σειρές, μόνο 12% δήλωσε πως το κάνει πολύ συχνά, 45% το κάνει μόνο αν θέλει να δει κάτι συγκεκριμένο που δεν υπάρχει στο Netflix (όπως το Game of Thrones), 26% σπάνια και 16% ποτέ!

Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά από τα social media και την ιστοσελίδα της εταιρείας Ierax Analytix στο διάστημα 09-14 Ιανουαρίου 2019 και συμμετείχαν 4.366 άτομα, άνδρες και γυναίκες κυρίως μέχρι 40 ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ