Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Τελετή Αδελφοποίησης Π.Ο.Π.Σ. και Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων και κοπή πίτας

Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης"

Τελετή αδελφοποίησης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και κοπή πίτας.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019  και ώρα 18:00,  στο Συνεδριακό Κέντρο  «Ι. Βελλίδης»
Με μία επίσημη τελετή αδελφοποίησης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων πρόκειται να επισφραγίσουν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που τις συνδέουν. Η τελετή αδελφοποίησης και η κοπή πίτας που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019  και ώρα 18:00,  στο Συνεδριακό Κέντρο  «Ι. Βελλίδης» στη  Θεσσαλονίκη.
Η αδελφοποίηση πλαισιώνεται από παραδοσιακά  δρώμενα  της άυλης πολιτιστικής μας  κληρονομιάς και από παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα πάρουν μέρος περίπου 2500 χορευτές σε ένα χορό φιλίας και αλληλεγγύης.
Βλάχοι και Πόντιοι, με μια ιστορική, πολιτιστική πορεία μέσα στο χρόνο, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, δεν αποτυπώνουν απλά αλλά διανέμουν σημασίες και δημιουργούν όρους συγκρότησης συλλογικής συνείδησης, που είναι σημείο αναφοράς και για τους δυο.
Βλάχοι και Πόντιοι  σε μια εκδήλωση Αδελφοποίησης, συνέργειας και προσφοράς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ανοίγουμε νέους δρόμους δημιουργικής συνεργασίας με κοινούς στόχους που έχουν  να κάνουν με την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό μας και τη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας.
Στόχος μας, η διαφύλαξη της αξιακής  παρακαταθήκης αιώνων Ελληνικού πολιτισμού και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Είσοδος ελεύθερη.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τους Προέδρους των δύο Ομοσπονδιών.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Για τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών

Η Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ.     Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων
   Χριστίνα Σαχινίδου                 Μιχάλης Μαγειρίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ