Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Άναψε τσιγάρο στο αυτοκίνητο και κόντεψε να καεί ζωντανός

Ένας 70χρονος λίγο έλειψε να καεί ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του εν κινήσει, από ένα σπίρτο που χρησιμοποίησε για να ανάψει τσιγάρο. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 10/1
σε αυτοκινητόδρομο του Σίλβερέιντ, στη Ουάσινγκτον.

Για καλή του τύχη δύο οδηγοί που περνούσαν από το σημείο σταμάτησαν και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν από το φλεγόμενο όχημα, πριν φτάσουν οι πρώτες βοήθειες. Και η επέμβασή τους ήταν καίρια καθώς η καμπίνα του αυτοκινήτου είχε τυλιχθεί στις φλόγες και λίγο αργότερα ακολούθησε έκρηξη.

Φθάνοντας στο σημείο ο Spencer Uber και ο Terrance Billy είδαν τον Jerry David Lewis να δίνει μάχη με τις φλόγες μέσα στην καμπίνα της λευκής Camaro που οδηγούσε. «Θυμάμαι του χτυπήσαμε το παράθυρο και του είπαμε "κύριε πρέπει να ανοίξετε την πόρτα ώστε να μπορέσουμε να σας βγάλουμε έξω". Αφού τον βγάλαμε, μετά από λίγα λεπτά στο αυτοκίνητο άρχισαν να γίνονται εκρήξεις. Και αυτός καιγόταν καθώς είχε πιάσει φωτιά το παλτό του, ενώ τα μαλλιά του είχαν λιώσει», δήλωσε ο Uber στην εφημερίδα Kitsap Sun.

Ο 70χρονος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο ιταρικό κέντρο Harborview στο Σιάτλ. Υπέστη εγκαύματα στα χέρια, στο πρόσωπο και το λαιμό του, αλλά όπως είπαν οι γιατροί αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

«Το αυτοκίνητο έγινε κάρβουνο. Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός», δήλωσε στην εφημερίδα προσθέτοντας πως δεν συνηθίζει να καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο.
«Δεν καπνίζω συχνά, αλλά εχθές αποφάσισα να το κάνω και όπως αποδείχθηκε ήταν τεράστιο λάθος».

Η φωτιά ξεκίνησε όταν ο ηλικιωμένος έβαλε το σπίρτο με το οποίο άναψε το τσιγάρο του στο τασάκι πριν αυτό σβήσει με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα σκουπίδια που υπήρχαν. Στην προσπάθειά του να τη σβήσει τα πράγματα έγιναν χειρότερα, καθώς φλόγες τινάχθηκαν πάνω στα ρούχα του. «Όσο περισσότερο προσπαθούσα να τη σβήσω, η κατάσταση χειροτέρευε», θυμάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ