Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

4 λάθη που κοστίζουν στις ασφάλειες!

Αφήνεις την ανανέωση της ασφάλειας σου την τελευταία στιγμή; Σε ενδιαφέρει μόνο το κόστος; Αυτά είναι 2 από τα λάθη που πιθανό να κάνεις όταν ψάχνεις ασφάλεια για το αυτοκίνητο σου, τα οποία μπορεί να σου κοστίσουν.

Το αφήνεις για την τελευταία στιγμή!

Οι περισσότεροι από τους οδηγούς επιλέγουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους, λίγες μόνο ημέρες (ή και ώρες) πριν τη λήξη της προθεσμίας, γεγονός που συχνά τους οδηγεί στο να πληρώνουν ακριβότερα ασφάλιστρα από το μέσο όρο της αγοράς.

Κι αυτό γιατί κάνουν την επιλογή υπό την πίεση του χρόνου, χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τις όποιες εξελίξεις και προσφορές της αγοράς, αλλά και χωρίς να έχουν προλάβει να μελετήσουν καλά τις καλύψεις που τους προσφέρει το εκάστοτε ασφαλιστήριο.

Σε ενδιαφέρει μόνο να το πόσο κοστίζει

Συνηθισμένο είναι και το φαινόμενο να επιλέγει κανείς την ασφάλεια του αυτοκινήτου του, μόνο με βάσει το κόστος αυτής, τακτική που έχει αποδειχθεί λανθασμένη αρκετές φορές στην πράξη, αφού το χαμηλό κόστος μπορεί να σημαίνει και λιγότερες καλύψεις, για ζημιές που είναι πιθανό να κοστίσουν μια περιουσία σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Αμελείς την κλίμακα ασφάλισης

Μια ασφάλεια που διαθέτει και κάλυψη κλοπής, θα πρέπει να διαθέτει ανά τακτικά χρονικά διαστήματα και σχετικές αναπροσαρμογές, με βάση την αξία του αυτοκινήτου, καθώς όσο πιο παλιό είναι αυτό, τόσο μικρότερο θα πρέπει να είναι και το κόστος την εν λόγω κάλυψης.

«Κόβεις» καλύψεις για χαμηλό κόστος, αλλά στο τέλος πληρώνεις περισσότερα

 Όπως είπαμε και παραπάνω, κάποιες καλύψεις της ασφάλισης αυτοκινήτου, μπορούν να γλιτώσουν έναν οδηγό από μεγάλα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος και άρα θα πρέπει να γίνει σωστή αξιολόγηση των καλύψεων που θα περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο, σε συνάρτηση και τη χρήση του αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο που περνάει συχνά από επαρχιακές οδούς, κινδυνεύει περισσότερο από μία θραύση κρυστάλλων κοκ.

Eπίσης, τα ονόματα των καλύψεων πολλές φορές δεν είναι απόλυτα επεξηγηματικά για την προστασία που προσφέρουν στον ασφαλισμένο, οπότε θα πρέπει να ρωτάς πάντα για περισσότερες λεπτομέρειες!


Περισσότερα θέματα για το αυτοκίνητο στο ειδικό autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ