Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Energean Oil and Gas: Εντός του 2018, η πρώτη παραγωγή από το πεδίο Έψιλον

Τα 2,3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, είναι ο στόχος παραγωγής του προγράμματος γεωτρήσεων της Energean Oil and Gas, το έτος 2019, στα δύο μεγάλα πεδία Καρίς και Τανίν στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, για την επενδυτική και επιχειρησιακή δραστηριότητα της εταιρείας, το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου έως και 13 Νοεμβρίου 2018, το πρόγραμμα ανάπτυξης των δύο κοιτασμάτων προχωρεί όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, για την παράδοση των πρώτων ποσοτήτων φυσικού αερίου εντός του α΄ τριμήνου του έτους 2021.

Επίσης, η έναρξη κατασκευής της πλωτής μονάδας παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης, που θα αναπτύξει τα υπεράκτια κοιτάσματα, προγραμματίστηκε για τις 26 Νοεμβρίου 2018 στην Κίνα. Με το γεωτρητικό πρόγραμμα, η Energean στοχεύει σε 2,3 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου και  31 εκατομμύρια βαρέλια ελαφρών υδρογονανθράκων με υψηλή πιθανότητα επιτυχίας. Η εταιρεία, επίσης, έχει μεσοπρόθεσμο στόχο, να καλύψει την εναπομείνασα δυναμικότητα παραγωγής στο FPSO (3,8 δις κυβικά μέτρα ετησίως), καθώς υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για αέριο, με τις μελλοντικές πωλήσεις να εστιάζονται στην αναπτυσσόμενη αγορά του Ισραήλ, καθώς και στις εξαγωγές σε περιφερειακές αγορές. Υπενθυμίζεται ότι, έχουν ήδη καλυφθεί μακροχρόνια συμβόλαια 4,2 δις ετησίως, από τη συνολική δυναμικότητα των 8 δις ετησίως του FPSO.

Όσον αφορά τον κόλπο της Καβάλας, αναμένεται η πρώτη παραγωγή από την οριζόντια γεώτρηση στο πεδίο Έψιλον εντός του 2018, ενώ η κατασκευή της καινούργιας εξέδρας άρχισε στις 26 Σεπτεμβρίου 2018. Τέλος, η διοικητική ομάδα της Energean ισχυροποιήθηκε, με την τοποθέτηση της Iman Hill ως γενικής διευθύντριας επιχειρήσεων του ομίλου.

Ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε τα εξής: «Τα αναπτυξιακά σχέδια προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώ παράλληλα έχουμε ενεργοποιήσει γεωτρητικά προγράμματα τόσο στο Ισραήλ, όσο και στην Ελλάδα, επιδιώκοντας σημαντική αύξηση στα αποθέματα και την παραγωγή μας. Διαπιστώνουμε ισχυρή και αυξανόμενη ζήτηση για το φυσικό αέριο και έχουμε ως στόχο, να αποδείξουμε την ύπαρξη αποθεμάτων ικανών να καλύψουν τη διαθέσιμη ποσότητα ετησίως, από το σύνολο των οκτώ δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, που είναι η δυναμικότητα του FPSO. Οι μελλοντικές πωλήσεις, θα επικεντρωθούν στη συνεισφορά στη διασφάλιση του εφοδιασμού και τη διαφοροποίηση των πηγών στην ισραηλινή αγορά, όσο και στις εξαγωγές σε αγορές που είναι «κλειδί» στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου».


Περισσότερα για την Καβάλα και την Αν. Μακεδονία στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ