Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Σε δημοπρασία σπάνιες αφίσες του Μίκυ Μάους – Θα “πιάσουν” τουλάχιστον 165.000 δολάρια!

Τα πόστερ θα βγουν στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s σε μια διαδικτυακή δημοπρασία που θα διεξάγεται έως την 26η Νοεμβρίου. Στον κατάλογο των τιμών που δημοσίευσε σε μια ανακοίνωση ο οίκος δημοπρασιών και η Walt Disney Co. UK & Ireland αναφέρεται ότι οι αφίσες αυτές θα μπορούσαν να πωληθούν συνολικά έναντι του ποσού των 165.000 και πλέον δολαρίων.

Μίκυ
«Αναμένουμε να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον… Υπάρχουν συλλέκτες που συλλέγουν αφίσες κινουμένων σχεδίων από ολόκληρο τον κόσμο και ο Μίκυ Μάους ιστορικά είναι ο πολυτιμότερος από όλες τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων» δήλωσε στο Ρόιτερς ο Μπρους Μάρτσαντ, σύμβουλος του Sotheby’s.

Μίκυ
«Συγκεκριμένα υπάρχουν σπάνιες αφίσες του Μίκυ Μάους από την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και δύο εξ αυτών είναι το μόνα γνωστά δείγματα που έχουν σωθεί…»

Μίκυ
Τέτοιου είδους αφίσες ξαναχρησιμοποιήθηκαν αρκετές φορές στους κινηματογράφους και, καθώς είναι φτιαγμένες από χαρτί, οι περισσότερες σταδιακά σκίστηκαν και πετάχτηκαν.

«Επομένως, δεν υπήρχε η πρόθεση να τις ξαναδεί κανείς 80-90 χρόνια αργότερα» ή να θεωρηθούν έργα τέχνης, πρόσθεσε ο Μπρους Μάρτσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ