Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

«Βιβλία σαν κι αυτό ίσως να μην είναι ανώφελα»

Τα 30 επιδραστικότερα μυθιστορήματα των αιώνων σε δύο κύκλους σεμιναρίων από τον Θανάση Τριαρίδη 20 Οκτωβρίου - 10 και 24 Νοεμβρίου - 15 Δεκεμβρίου 2018 Και 12 και 26 Ιανουαρίου - 09 Φεβρουαρίου 2019
Ξεκινάμε ένα ταξίδι στις θεμελιακές αφηγήσεις του δυτικού πολιτισμού, στους συγγραφείς και τα μυθιστορήματα που αποκάλυψαν τα μεγάλα όνειρα και τους ακραίους εφιάλτες τις Δύσης με οδηγό μας έναν χαρισματικό αφηγητή.

Ιστορίες ατέλειωτων πολέμων και ανυπεράσπιστων ερώτων, οριακών εμμονών και αυτοφαγικών σπαραγμών, τρεμάμενης ευτυχίας και ζοφερών δυστυχιών, και ματαιώσεις, ζωτικής νοσηρότητας και αιμορραγικών θρύλων, φλεγόμενων ηρώων και αντιηρώων, αποτυπώνουν το κορυφαίο τάνυσμα της ανθρώπινης φαντασίας.

Η ιστορία των 30 επιδραστικότερων μυθιστορημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας και η διαδρομή στον κρυφό πυρήνα τους παρουσιάζεται με την ιδιαίτερη οπτική και την παλλόμενη αφήγηση του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη και συνοδεύεται από σχετικές ταινίες, μουσικές, ιστορικά τεκμήρια και πολιτισμικά συμφραζόμενα τα οποία προβάλλονται σε κάθε σεμινάριο.

Σημείο συνάντησης: Café Bazaar (Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος)
Ώρες: 16:00- 19:00
Συμμετοχή: 120 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ [7 σεμινάρια]

Το μυθιστόρημα από την Αναγέννηση μέχρι την βιομηχανική Ευρώπη
[Από την Ραμπελέ (1532) μέχρι τον Ουγκώ (1862)]

Στον πρώτο κύκλο θα μελετηθούν τα μυθιστορήματα:

Ø Φρανσουά Ραμπελέ, ΓΑΡΓΑΝΤΟΥΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΓΚΡΟΥΕΛ
Ø Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ
Ø Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΒΕΡΘΕΡΟΥ
Ø Μαρκήσιος ντε Σαντ, ΙΟΥΣΤΙΝΗ Ή ΟΙ ΑΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ
Ø Τζειν Όστιν, ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
Ø Ουόλτερ Σκοτ, ΙΒΑΝΟΗΣ
Ø Μαίρη Σέλεϊ, ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΪΝ
Ø Βίκτωρ Ουγκώ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ
Ø Έντγκαρ Άλαν Πόε, Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΠΙΜ
Ø Κάρολος Ντίκενς, ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ
Ø Αλέξανδρος Δουμάς, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Ø Χέρμαν Μέλβιλ, ΜΟΜΠΙ ΝΤΙΚ
Ø Γκουστάβ Φλωμπέρ, ΜΑΝΤΑΜ ΜΠΟΒΑΡΥ
Ø Βίκτωρ Ουγκώ, ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ 







Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ