Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Προσοχή! Δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι γίνεται πλατφόρμα ψαρέματος από παιδόφιλους

Τον τελευταίο χρόνο το διαδικτυακό παιχνίδι «Fortnite» έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους. Όμως, πίσω από αυτό το αθώο -φαινομενικά-  παιχνίδι, κρύβεται κι ένας σοβαρός  κίνδυνος. Παιδόφιλοι από όλο τον πλανήτη, το χρησιμοποιούν για να... ψαρεύουν τα θύματά τους!

Αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον πλανήτη πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν Fortnite,  γιατί είναι δωρεάν, διαθέτει καρτουνίστικα γραφικά, διασκεδαστικά in game events και μπορεί να παίξει εύκολα σ'  ένα "μέτριο" υπολογιστή. Για όλους αυτούς τους λόγους,  οι νέοι το έχουν... λατρέψει!


Το Live Chat μεταξύ των παιδιών δίνει… βήμα στους παιδόφιλους

Το Fortnite, όμως, διαθέτει και voice chat , που επιτρέπει, ακόμα και σε άγνωστους μεταξύ τους παίκτες να συζητούν κατά τη διάρκεια της... δράσης! Την ώρα που ανυποψίαστα παιδιά προσπαθούν να προστατευτούν από ανθρώπινα πλάσματα, τα οποία μοιάζουν με ζόμπι, μένουν... απροστάτευτα απέναντι στις αρρωστημένες ορέξεις των παιδόφιλων,  που παραμονεύουν on line! 


Τα chat rooms είναι η «κερκόπορτα του εγκλήματος»

«Το παιδί δεν ξέρει με ποιον συνομιλεί , με αποτέλεσμα να παρασύρονται πολλά παιδιά και στη συνέχεια να έχουμε είτε αποπλανήσεις, είτε να έχουμε bullying και το χειρότερο είναι να έχουμε εκβιάσεις και κακοποιήσεις παιδιών» εξηγεί ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης.


Προστατέψτε τα παιδιά σας από τους κινδύνους των Online παιχνιδιών

«Ο γονιός αφενός έχει την ευθύνη να ενημερωθεί γι’ αυτά τα παιχνίδια, να ξέρει ακριβώς τι είναι αυτά τα παιχνίδια και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβονται γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να ενημερώσει το παιδί για το πώς μπορεί να διαχειριστεί τις ενδεχόμενες προκλήσεις» σημειώνει η ψυχολόγος, Φρόσω Φωτεινάκη.

Στο New Jersey των ΗΠΑ, μετά από μια τεράστια επιχείρηση συνελήφθησαν 24 άτομα, τα οποία προσπάθησαν να παρασύρουν στη "φάκα" της σεξουαλικής κακοποίησης,  δεκάδες παιδιά και εφήβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ