Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

«Ξεσκονίζουν» τις εταιρείες κέιτερινγκ για τα κονδύλια του Προσφυγικού

Τρία περίπου χρόνια μετά την έναρξη της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, καθώς αδυνατεί να αξιοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο τα τεράστια κονδύλια, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, που της έχουν χορηγηθεί για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Επιτροπή Ανταγωνισμού προέβη την Παρασκευή στη διεξαγωγή ελέγχων στις εταιρείες κέιτερινγκ (εστίασης και εν γένει τροφοδοσίας) που έχουν αναλάβει το έργο της σίτισης των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα στελέχη της υπηρεσίας ξεσκόνισαν βιβλία, συμβάσεις και διαγωνισμούς, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν όντως συντρέχουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης της όλης υποθέσεως.

Οι έλεγχοι αυτοί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έρχονται ως συνέχεια της επίσημης έρευνας που διεξάγουν η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης και η ελληνική Δικαιοσύνη για πιθανή κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών πόρων ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν διατεθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη σίτιση και την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο διευθυντής της δεξαμενής σκέψης «Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Σταθερότητας» και ειδικός στο μεταναστευτικό, Γκέραλντ Κνάους, έκανε λόγο, μιλώντας στην εφημερίδα, για «απίστευτη κακοδιαχείριση» στα hot spots των νησιών του Αιγαίου και τόνισε ότι επιβάλλεται να διεξαχθεί έρευνα για το τι πήγε λάθος τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ