Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Θα κάνει «περίπατο» η Δήμητρα Τσανάκα, στις επόμενες εκλογές, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Κάπα Researce

Το τρίτο μέρος της δημοσκόπησης που έκανε η ΚΑΠΑ RESEARCH για λογαριασμό της εφημερίδας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ, είναι άκρως αποκαλυπτικό για τις προτιμήσεις των πολιτών της περιοχής μας, για τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην Περιφέρεια ΑΜΘ, για τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας και για τα πρόσωπα που είναι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Καβάλας.
Για τη Δήμητρα Τσανάκα, ακόμη και προχθές γράφαμε, ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, «θα κάνει περίπατο», εφόσον βέβαια δεν επαναπαυθεί στην διαφαινόμενη αυτή επιτυχία της.

Η δημοτικότητά της βρίσκεται τόσο ψηλά, που μόνο με τη δημοτικότητα που είχε ο Λευτέρης Αθανασιάδης μπορεί να συγκριθεί. Ύστερα από 4 χρόνια δημοτικής εξουσίας, είναι απίστευτο να έχει θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, σε ποσοστό 41%, και ο διαφαινόμενος αντίπαλός της Μάκης Παπαδόπουλος να έχει μόνο 32%. Οι αρνητικές γνώμες για τη Δήμητρα Τσανάκα 54%, υπολείπονται των αρνητικών γνωμών του Μάκη Παπαδόπουλου που είναι 55%. Αυτό σημαίνει, κατά τη γνώμη μας, ότι οι δημότες της Καβάλας, αναγνωρίζουν μια κινητικότητα στον Μάκη Παπαδόπουλο, με τα δελτία τύπου που βγάζει και «για ψύλλου πήδημα», αλλά αντιλαμβάνονται, οι περισσότεροι, ότι οι όποιες ενστάσεις του, δεν είναι σοβαρές, αλλά γίνονται μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς ουσία.

Η θετική αντίληψη που έχουν οι δημότες για τη Δήμαρχο Καβάλας, ερμηνεύεται ότι εκτιμούν το δημοτικό της έργο, αν και νομίζουμε ότι υπάρχει πολύ σημαντικό κομμάτι του έργου της, το οποίο δεν προβάλλεται όπως του αξίζει. Η πληθωρική της προσωπικότητα, της Δήμητρας Τσανάκα και ο απλός λαϊκός της λόγος, που αποπνέει ειλικρίνεια, πείθουν για την αγνότητα των προθέσεών της και τη συνεχή προσπάθειά της για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Ο δε Θόδωρος Μουριάδης, που εκπροσωπεί μια παράταξη που διοίκησε τον Δήμο Καβάλας πριν τη Δήμητρα Τσανάκα, για οκτώ χρόνια, πήρε ακόμη χειρότερα ποσοστά στην σφυγμομέτρηση από εκείνα του Μάκη Παπαδόπουλου, με 30% θετικές γνώμες και 45% αρνητικές. Και πάλι όμως, τα ποσοστά αυτά, νομίζουμε ότι είναι «κέρδος» του ίδιου του Θόδωρου Μουριάδη, που έχει τη φήμη του «καλού παιδιού» κι όχι της ίδιας της παράταξής του. Με την έννοια αυτή, θεωρούμε, ότι τα ποσοστά αυτά, είναι η οροφή για τις επόμενες εκλογές, που πολύ πιθανόν να γίνουν χειρότερα.

Ο Άρης Βέρρος, βρίσκεται στο σημείο το οποίο ήταν για μας αναμενόμενο. Με 26% θετικές γνώμες και 60% αρνητικές, δεν πας να διεκδικήσεις κανένα δημοτικό θώκο. Ωστόσο, πληροφορούμαστε από διαρροές, πως έγινε σχετική συζήτηση με τον βουλευτή Τάκη Εμμανουηλίδη, και αποφάσισαν αυτόν να κρατήσουν επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», αλλά να επιδιώξουν ταυτόχρονα συνεργασίες, για να μη φανεί η ένδεια της παράταξής τους, η οποία είναι δεδομένη. Προφανώς αποφάσισαν ότι δεν βρίσκουν διαθέσιμό άλλο ισχυρότερο όνομα να ηγηθεί της παράταξης κι έτσι οι ΣΥΡΙΖΑίοι αναζητούν την λιγότερο οδυνηρή λύση.

Ο Βαγγέλης Παππάς, κατάφερε να συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα ποσοστά αρνητικής γνώμης (66%), κυρίως λόγω της γενικής άποψης για την κακή του συμπεριφορά, γενικότερα και τις λιγότερες θετικές (20%)  μετά από τον Χρ. Ποτόλια (65% και 15% αντίστοιχα), ο οποίος ταυτίζεται απόλυτα με το ΚΚΕ. Η πιο πάνω ανάλυση των στοιχείων της μέτρησης αυτής, αποτελούν την πρώτη ανάγνωση και επιφυλασσόμαστε να ασχοληθούμε και σε επόμενα σχόλια της στήλης. Παρατηρούμε ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν στην έρευνα (ή δεν δημοσιεύτηκαν) οι κλασσικές ερωτήσεις, της πρόθεσης ψήφου, και της εκτίμησης εκλογικού αποτελέσματος.


Περισσότερα για την Καβάλα, στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ