Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

«Όμορφες πόλεις είναι μόνον οι καθαρές πόλεις»

O  Μητροπολιτικός Ροταριανός  Όμιλος  Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας το πρόγραμμα «Όμορφες πόλεις είναι μόνον οι καθαρές πόλεις» μια εξαιρετική και πολύ ωραία πρωτοβουλία στη πόλη της Θεσσαλονίκης, μετά τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στο Καραμπουρνάκι,
η προσπάθεια συνεχίσθηκε στο λιμανάκι των Θερμών, μπροστά από το Ιατρικό Κέντρο της Express Service με την ευγενική συμμετοχή μελών του Ροταριανού Ομίλου Anatolia και μελών των ομίλων Rotaract της Περιφέρειάς μας. Η πρωτοβουλία αυτή, έχει συμβολικό χαρακτήρα και σκοπό, ώστε να ευαισθητοποιήσει περισσότερους συμπολίτες μας, για καθαρές ακτές – καθαρή πόλη και θα συνεχισθεί όλο το καλοκαίρι.

Δυστυχώς, οι πρώτες εικόνες που αντικρίσαμε στο γραφικό αυτό λιμανάκι, ήταν απογοητευτικές... Αυτό δήλωσε, ο ιδρυτικός πρόεδρος του R.C. Metropolitan Ντίνος Κωστόπουλος. Αυτό που αντικρίσαμε, ήταν απερίγραπτο! Σοροί από σκουπίδια, πλαστικά, σαπίλα και άλλα πεταμένα αντικείμενα, συνέθεταν μια πραγματική εστία μόλυνσης και απάνθρωπης αδιαφορίας, κι όλα αυτά, μέσα στον ιστό της πόλης... Εδώ, η παντελής απουσία της συντεταγμένης πολιτείας, των Δήμων και των Υπηρεσιών Καθαριότητας, ήταν στις …δόξες τους (!) και παρόντες (!) σε όλο τους το μεγαλείο!..

Σε λιγότερο από δύο ώρες, μετά την παρέμβασή μας, για τον καθαρισμό της Ακτής Θερμών δίπλα στο Ιατρικό Κέντρο της Express Service η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο... Με τη φιλότιμη συμμετοχή μελών του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, του Ρ.Ο. Anatolia και της νεολαίας, μέλη των Rotaract Θεσσαλονίκης, απομακρύναμε σκουπίδια, πλαστικά, μέχρι και ογκώδη πεταμένα αντικείμενα γεμίζοντας ως επάνω δύο παρακείμενους κάδους του Δήμου. Η προσπάθεια θα συνεχισθεί... Με αυτή την υπόσχεση φύγαμε όλοι, από το όμορφο αυτό κομμάτι της πόλης... Γιατί, όμορφες πόλεις είναι μόνον οι καθαρές πόλεις.

Ο πρόεδρος του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Γκιγκιλίνης με αφορμή την ωραία αυτή πρωτοβουλία, θύμισε ότι «Θεσσαλονίκη εστί πόλις ή πρότερον Θέρμη εκαλείτο (5ος π.Χ. Αιών)» σημειώνοντας το ιστορικό μέρος της τοποθεσίας του λιμένα των Θερμών που κατά ήταν το επίνειο λιμάνι της αρχαίας Θέρμης. Συνεχάρη επίσης τους διοργανωτές για την συνέχεια της προσπάθειας και ευχήθηκε να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι συμπολίτες μας για καθαρές πόλεις – καθαρές ακτές, για μας και για τα παιδιά μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο νέος Διοικητής της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Θεόδωρος Ασπασίδης ο οποίος χαιρέτησε την παρουσία μελών του Ροταριανού Ομίλου Anatolia καθώς και μελών των ομίλων Rotaract της Θεσσαλονίκης. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, δήλωσε, γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και ασφαλώς ευαισθητοποιούν τους συμπολίτες μας. Γιατί, όμορφες πόλεις, είναι μόνον οι καθαρές πόλεις. Είναι πολιτισμός και συνέργεια πολιτών, για ένα καλύτερο αύριο…

Τέλος, ο Γραμματέας του R.C. Thessaloniki Metropolitan Μάριος Δράμαλης, ευχαρίστησε για την βοήθεια και συμμετοχή τον προΠρόεδρο του Ρ.Ο. Anatolia Γιώργο Ελευθεριάδη, καθώς και τον χορηγό της πρωτοβουλίας μας Διεθνή Κέντρα Ερευνών Ιωάννης Χριστοδούλου, που είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ