Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Weekend το πολύ 2 ώρες από Θεσσαλονίκη

Η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει και είναι ευκαιρία για αποδράσεις μακριά από την καθημερινότητα της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες φορά τα γιορτινά της καθώς 26 Οκτωβρίου γιορτάζει ο πολιούχος της, Αγιος Δημήτριος ενώ στις 28 γίνεται η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση.

Όσοι λοιπόν δεν συμπαθούν και τόσο την πολυκοσμία έχουν τέσσερεις επιλογές για υπέροχες αποδράσεις το πολύ 2 ώρες από τη συμπρωτεύουσα.

Πικ νικ στην Κερκίνη
Πριν τη Βυρώνεια, θα βρεις το Ακριτοχώρι και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, ένα μοναστήρι που αξίζει να επισκεφθείς, καθώς η αισθητική του προσομοιάζει σε αυτή του Αγίου Όρους. Η διαφορά του είναι ότι σε αυτό το μοναστήρι επιτρέπονται μόνο γυναίκες, καθιστώντας το έτσι σαν «αντίπαλον δέος» της μεγαλύτερης μοναστικής κοινότητας της Ελλάδας. Το μοναστήρι τηρεί το αγιορείτικο λατρευτικό τυπικό, χωρίς να κλείνει την πόρτα στη χαρά της ζωής, πράγμα που αποτυπώνεται στα χαμόγελα των επισκεπτριών του. Την κατανυκτική ατμόσφαιρα του μοναστηριού θα ακολουθήσει η ψυχική ανάταση που θα σου προσφέρει το τοπίο στη μικρή τεχνητή λιμνούλα με τις κερασιές που βρίσκεται μόλις 5 λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο. Τα κιόσκια που έχουν στηθεί εκεί είναι ιδανικά για να κάνεις ένα υπέροχο υπαίθριο πικνίκ με απίστευτη θέα στην Κερκίνη!

Κεφαλάρι Δράμας: Για καφέ δίπλα στο ποτάμι
Δες ίσως το πιο όμορφο φυσικό τοπίο της Βόρειας Ελλάδας στο Κεφαλάρι Δράμας. Ο ποταμός περνά μέσα από το χωριό δίνοντάς σου την ευκαιρία να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης ακριβώς δίπλα του. Επισκέψου το ιχθυοτροφείο πέστροφας ενώ στο βουνό μπορείς να βρεις το πανέμορφο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Φάε ρεβανί στη Βέροια
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το περίφημο ρεβανί της Βέροιας. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και θα το βρείτε σε όλα τα ζαχαροπλαστεία. Ξεχωρίζει όμως το ρεβανί του Χοχλιούρου, που φτιάχνεται από το 1886 μυστικά παραδοσιακά από την οικογένεια Χοχλιούρου.

Δες τους καταρράκτες στην Έδεσσα
 Η Έδεσσα αποκαλείται και πόλη των νερών και αυτό γιατί διαθέτει τους περίφημους Καταρράκτες τους μεγαλύτερους σε όλα τα Βαλκάνια. Συγκεκριμένα, οι καταρράκτες Έδεσσας βρίσκονται στην άκρη βράχου σε ένα γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό που λέγεται « φρύδι της πόλης» με 11 καταρράκτες. Οι δύο εξ αυτών είναι μεγάλοι ορατοί, επισκέψιμοι έχουν μία εξαιρετικά όμορφη ατμόσφαιρα. Αξίζει να σημειώσουμε, πως το Γεωπάρκο των Καταρρακτών βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και αποτελεί το βασικό πόλο έλξης επισκεπτών και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Ελλάδα.


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ