Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Τα 11 πράγματα που πρέπει να πετάξεις αμέσως από το υπνοδωμάτιό σου

Είναι απόλυτα κατανοητό να μην θέλεις να κάνεις αλλαγές στο σπίτι σου, ακόμα περισσότερο στον πιο προσωπικό σου χώρο, το υπνοδωμάτιο.

Ορισμένες φορές οι αλλαγές γίνονται για καλό λόγο. Ειδικά στην περίπτωση του υπνοδωματίου είναι σημαντικές γιατί βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου μας και του χρόνου που περνάμε σε αυτό.
Για αυτό το λόγο οι ειδικοί εξηγούν τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να βγάλεις εδώ και τώρα από το δωμάτιό σου.

Το γραφείο σου
Το να βάζει τον χώρο εργασίας σου μέσα στο υπνοδωμάτιο είναι κακή ιδέα, λένε οι ειδικοί και εξηγούν ότι το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος στον οποίος χαλαρώνουμε και γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Άρα το γραφείο, μάλλον κακό θα σου κάνει γιατί θα σου θυμίζει διαρκώς τη δουλειά.

Τα μαξιλάρια
Κάνε το απλό τεστ: Δίπλωσε τα μαξιλάρια σου και περίμενε να δεις αν θα επιστρέψουν στη θέση τους. Αν όχι, τότε πέτα και αγόρασε ένα καινούριο που θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα.

Πέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι
Χαρτιά, σημειώσεις, σκουπιδάκια, αντικείμενα που έχουν χαλάσει, παλιατζούρες. Πιάνουν απλά χώρο και δεν είναι χρήσιμα σε τίποτα.

Τα βιβλία που έχεις διαβάσει
Εκτός κι αν έχεις ένα πραγματικά μεγάλο δωμάτιο με μία εντυπωσιακή βιβλιοθήκη, τα βιβλία θα ήταν προτιμότερο να βρίσκονται σε έναν πιο κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού. Θα μπορούσες ακόμα να τα χαρίσεις και στους φίλους σου.

Τα ρούχα που δεν φοράς
Για τον απλό λόγο ότι πιάνουν απλά χώρο στην ντουλάπα σου.

Τα καλλυντικά που έληξαν
Επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι καλλυντικά προϊόντα στα οποία έχει παρέλθει το διάστημα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ασφαλώς, γίνονται εστίες συγκέντρωσης μικροβίων.

Κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές
Κινητά τηλέφωνα και λάπτοπ που δεν έχεις ανοίξει εδώ και δέκα χρόνια. Ρολόγια και όποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή που είναι εντελώς περιττή. Όλα αυτά απλά προκαλούν συμφόρηση στον χώρο σου.

Το καλάθι ρούχων
Απλά γιατί σου θυμίζει ότι πρέπει να πλύνεις τα ρούχα που έχεις σε αυτό. Η καλύτερη επιλογή είναι να το τοποθετήσεις είτε μέσα σε μία ντουλάπα είτε στο μπάνιο σου.

Τα κατοικίδια
Έρευνα σε άτομα που κοιμούνταν με τα κατοικίδιά τους έδειξε ότι το 30% των συμμετεχόντων σε αυτή ξυπνούσε εξαιτίας τους, ότι το 63% είχε χαμηλή ποιότητα ύπνου και ότι το 5% αντιμετώπιζε δυσκολίες να ξανακοιμηθεί.

Τις στοίβες περιοδικών
Ξέρουμε, περιμένεις εκείνο το Σαββατοκύριακο που θα βαριέσαι και θα τα διαβάσεις όλα, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Το κινητό τηλέφωνο
Η συσκευή που πρέπει να απομακρυνθεί μια για πάντα από το δωμάτιο σου για τον απλό λόγο ότι έχει αποδειχθεί ότι έχει περισσότερα μικρόβια από τοκ καπάκι της τουαλέτας. Παράλληλα, είναι κακή ιδέα να προσπαθείς να κοιμηθείς χαζεύοντας στο κινητό γιατί δεν σου επιτρέπει να ξεκουραστείς κατάλληλα και σε εκθέτει σε ακτινοβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ