Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Νέο ρεκόρ με 729 μονάδες αίματος! 129 νέοι αιμοδότες! (φωτογραφίες)

Νέο θετικό ρεκόρ σημειώθηκε στη χειμερινή «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τη συγκέντρωση 729 μονάδων αίματος!

Από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 6 Μαρτίου, 729 πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος και συμμετείχαν στην εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου.

Ανάμεσά τους και 129 νέοι αιμοδότες, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας, που αποτελούν έναν ακόμη ισχυρό κρίκο στη γερή αλυσίδα της αιμοδοτικής οικογένειας του δήμου μας.

Ξεχωριστές παρουσίες στην εξόρμηση ήταν, μεταξύ άλλων, οι νέοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Συκεών που μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια για την αιμοδοσία στη λαϊκή αγορά της οδού Ρήγα Φεραίου, οι αθλητές του τμήματος kick Boxing του «Παναθλητικού» Συκεών και της Ακαδημίας Ελπίδες Συκεών-Ακρίτες και οι πρόσκοποι του 6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης για τη μαζική προσφορά αίματος, καθώς και τα μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Πεύκων «Παρχάρ» που πρόσφεραν χυμούς και σπιτικά εδέσματα στους αιμοδότες των Πεύκων.

Η δημοτική αρχή εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές συμπολίτες μας από τις Συκιές, τη Νεάπολη, τα Πεύκα και τον Άγιο Παύλο, που κι αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους κι έσπευσαν παρά τις πολλές υποχρεώσεις τους και τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ευχαριστεί επίσης το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, που όπως πάντα εξυπηρέτησαν άψογα τους εθελοντές, εξηγώντας κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας και ενθαρρύνοντας την απόφασή τους.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του επταημέρου μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών τόσο για την προσφορά αιμοπεταλίων, όσο και για τη λειτουργία των Δικτύων Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ