Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Χρυσά και αργυρά μετάλλια στα «Βραβεία Ευποιϊας 2015» (φωτογραφίες)

Ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ρ.Ο. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον Ρ.Ο. Πανοράματος και τον Ρ.Ο. «Άριστα Τελείν», με εξαιρετική επιτυχία οργάνωσαν και φέτος, κατά τα πρότυπα των βραβεύσεων της Ακαδημίας Αθηνών, την 63η απονομή των «Βραβείων Ευποιϊας»
παρουσία των Αρχών της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δικαστικών Αρχών, των Αρχών της πόλης, εκπροσώπων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και εκατοντάδων πολιτών.

Για μια ακόμη χρονιά τιμήθηκαν  εξέχοντες και διακεκριμένες προσωπικότητες, αλλά και απλοί πολίτες, για το σημαντικό Έργο Ευποιϊας, Προσφοράς, Αυτοθυσίας, Αλτρουισμού και Κοινωνικής Δράσης είτε μέσω οργανωμένων κοινωνικών ομάδων (Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού Σώματος κλπ) είτε μεμονωμένα ως ατομικές προσπάθειες .

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου TheMET της Θεσσαλονίκης σε δημόσια πανηγυρική εκδήλωση παρουσία του Διοικητού της 2484 Ρ.Δ.Π. κ. Κωνσταντίνου Καρβούνη, τ. διοικητών και των προέδρων των Ροταριανών Ομίλων απ΄ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και του Βορ. Αιγαίου. 
Στους βραβευόμενους απονεμήθησαν χρυσά και αργυρά μετάλλια, καθώς και δημόσιοι έπαινοι.

Συγκεκριμένα, χρυσά μετάλλια για την μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά τους, απονεμήθηκαν:

- Στην κ. Τίμη Μπακατσέλου πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Η Στοργή» για την μεγάλη και σημαντικότατη κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά της.
- Στο Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» του νομού Πιερίας για το σημαντικό κοινωνικό φιλανθρωπικό του έργο.
- Στον τυφλό φοιτητή του Α.Π.Θ.  Αργύρη Κουμτζή για τις εξαιρετικές επιδόσεις του, αλλά και για την δύναμη της ψυχής, πίστης και της θέλησης.
- Στον Υποσμηναγό πιλότο Σπύρο Σώζο για το θάρρος και την αυτοθυσία του.
- Στον ποιητή Δημήτρη Μπρούχο για την σημαντικότατη προσφορά του στα γράμματα και στον πολιτισμό.
- Στον κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη για την μεγάλη του εθνική και πολιτιστική προσφορά.
- Στον Σύνδεσμο Μοναστηριωτών «Η Καρτερία» για την σημαντικότατη εθνική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του.

Αργυρά μετάλλια απονεμήθησαν: Στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», στους πυροσβέστες Τσαμουρτζή Ευάγγελο και Καπλάνογλου Λεωνίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Άρσις», στην κ. Ευφροσύνη Θεοδωροπούλου του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άρτος – Δράση» Ιωαννίνων, στους αδελφούς Χρυσάφης και Ελευθέριος Μερέσης από τη Θάσο και στην κ. Αγγελική Ιωαννίτη της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» του Βόλου. Δημόσιος έπαινος απενεμήθη στην οργάνωση «Check Point» της Θεσσαλονίκης.

Την 63η διοργάνωση της απονομής των Βραβείων Ευποιϊας υποστήριξαν φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η ΔΕΘ Helexpo και ο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περικλής Μήτκας με θέμα «Η συμβιωτική σχέση Ανθρώπου – Υπολογιστή:  Είμαστε χρήστες ή υπηρέτες της τεχνολογίας;». Μετά την ομιλία, ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Θ. κ. Θεόδωρος Ασπασίδης απένειμε ως αναμνηστικό δώρο στον πρύτανη κ. Περικλή Μήτκα το μετάλλιο των 80 χρόνων του ιστορικού πρώτου Ροταριανού Ομίλου της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα πιστό αντίγραφο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την εκδήλωση προλόγισαν,  ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία και στην συμβολή του θεσμού εδώ και 63 χρόνια στην ελληνική κοινωνία, ο Διοικητής της 2484 Ρ.Δ.Π. κ. Κωνσταντίνος Καρβούνης ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι το Ρόταρυ στηρίζει σταθερά κάθε πράξη και κάθε πρωτοβουλία που έχει ως επίπκεντρο τον συνάθρωπο και ο πρόεδρος της κοινής Επιτροπής Βραβεύσεων κ. Ντίνος Κωστόπουλος που επιμελήθηκε και της παρουσίασης των βραβευμένων.   Στην έδρα της διοργάνωσης ήταν επίσης, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Μάργαρης, ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Πανοράματος κ. Κώστας Κατάκαλος και η πρόεδρος του Ρ.Ο. «Άριστα Τελείν» κ. Χαρά Στεφανή.

 Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης, η πολυμελής χορωδία και η ορχήστρα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίας Μελιγκοπούλου. Μετά το πέρας της τελετής, οι τέσσερεις Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν των βραβευμένων κατά τη διάρκεια του οποίου οι βραβευμένοι αναφέρθηκαν στον έργο τους.

Παραβρέθηκαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, ο πρόξενος κ. Μιχάλης Γκιγκιλίνης,  εκπρόσωποι της Γεν. Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμενικού Σώματος, του Γ’ Σώματος Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας , ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος κ. Κώστας Ανεστίδης, ο Υποδιοικητής της 2484 Ρ.Δ.Π. κ. Γιώργος Παπαγεωργίου και οι τ. διοικητές της 2484 Ρ.Δ.Π. κ.κ. Γ. Βασιλικιώτης, Π. Αποστολίδης, Γ. Σολεμετζίδης, Χαρ. Αθανασιάδης, Κυρ. Κατσίκης και Βασ. Μυλωνάς.

Χορηγοί και υποστηρικτές των «Έργων Ευποιϊας» ήταν οι επιχειρήσεις: ΤΕΚΤΟ HELLAS A.E. / Γ. Αρχιτεκτονίδης, η ναυτιλιακή εταιρία GIGILINIS SHIPPING, η εταιρία δικηγόρων Ν. ΠΑΝΟΥ & Συνεργάτες, η φαρμακευτική LIAFARM ΣΤΡΟΥΜΣΑΣ Α.Ε., η βιομηχανία γεωργικών φαρμάκων Κ. & Ν. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΑΒΕΕ, η εταιρία συμβούλων μηχανικών Δ. ΣΑΜΑΡΑΣ & Συνεργάτες Α.Ε., η βιομηχανία SUPERLUX /ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΒΕΕ και η κάρτα υγείας EY CLUB.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ