Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (πρώην εργαζόμενη στο γραφείο τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (video)

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Παύλος Κιρκασίδης
Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος πώς μια ιστορία δύο ανθρώπων που ξεκινά να γράφεται με την πένα του έρωτα φθάνει στον επίλογό της με στρογγυλές σφραγίδες δικαστηρίων και μεγαρόσημα...

Εκείνο, όμως, που δείχνει πραγματικά αδιανόητο, καθώς ξεφεύγει ακόμη και από τα ανθρώπινα ορμέμφυτα, είναι το πώς μπορεί ένας γονέας με επίπεδο ζωής που οι περισσότεροι δεν μπορούν ούτε καν να ονειρευτούν να μην κατατρέχεται από καμία Ερινύα, όταν, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ζει πλουσιοπάροχα, το νεογέννητο παιδί του δεν έχει καν να φάει, ενώ ο ίδιος δεν ενδιαφέρθηκε ούτε καν να γνωριστεί μαζί του.

Ο πρωταγωνιστής αυτού του ρεπορτάζ δεν ανήκει στη δεύτερη κατηγορία...

Τα πρόσωπα του «έργου»

Αν δεν ήταν γιος επιφανούς επιχειρηματία και ανιψιός πρώην υπουργού, ίσως αντιμετώπιζε με κάπως διαφορετική ματιά τα πράγματα.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Θεσσαλονίκη το 2010. Εκείνη επαγγελματίας δημοσιογράφος της ΕΡΤ, εκείνος γόνος ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας.

Τα πρώτα «δείγματα»


Σύμφωνα με όσα αφηγείται στο zougla.gr η Μαριάννα Παρασκευοπούλου, από τον πρώτο καιρό η συμπεριφορά του δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Με τις ακραίες εκφράσεις «αγάπης» να διαδέχονται συνεχώς και επί περίπου δύο χρόνια τις άλλο τόσο ακραίες απαξιωτικές ή και επιθετικές συμπεριφορές, το 2012 τους βρήκε χωρισμένους και τη γυναίκα να προσπαθεί να χωρέσει τα κομμάτια της σε δυο βαλίτσες και να κατέβει στην Αθήνα.

Τηλεφωνήματα και ενοχλήσεις προς τη σύντροφο. Συγγνώμες και περίεργες συμπεριφορές μαζί, λόγια αγάπης και προσβολές την ίδια στιγμή. Κάπου εκεί... και μια πρόταση γάμου από τον ανιψιό του πρώην υπουργού, που ήρθε να παίξει τον ρόλο «εγγυητή» για τα υποσχόμενα.

Η Μαριάννα είχε ανάγκη να πειστεί. Και γι' αυτό και πείστηκε. Άλλωστε, ο σύζυγος «τα είχε ήδη όλα κανονισμένα». «Όλα», εκτός όμως από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, «άρχισαν να τον απειλούν με αποκλήρωση από τη γονική περιουσία, αν δεν διέκοπτε τη σχέση του μαζί της», καθώς η κοπέλα δεν τύγχανε της εγκρίσεώς τους, πιθανόν εξαιτίας της «διαφορετικής οικονομικής τάξης».

Η «νέα αρχή» και ο γάμος

Η νεαρή δημοσιογράφος, έχοντας πιστέψει όσα κατά βάθος ήθελε η ίδια να πιστέψει, και με όνειρο «μια
 
νέα αρχή», η οποία όμως σε τέτοιες παθολογικές περιπτώσεις δεν γίνεται ποτέ, τον Ιούλιο του 2012 επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να παντρευτεί μία ημέρα αργότερα. Ο γάμος τους έγινε στο Δημαρχείο Πανοράματος.

Τα πράγματα πήραν ακόμη χειρότερη τροπή από εκείνη που πίστευε, καθώς στο «παιχνίδι» του γάμου της μπήκαν και πάλι οι πανίσχυροι γονείς του, οι οποίοι τον Δεκαπενταύγουστο της ίδιας χρονιάς, όταν τους επισκέφθηκαν στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη και πληροφορήθηκαν για τον γάμο που το ζευγάρι είχε κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό, δήλωσαν πως «δεν τον αναγνωρίζουν» προσθέτοντας πως «αν τολμήσουν να κάνουν παιδί, θα το μετανιώσουν».

«Έπαθα σοκ» λέει η κυρία Παρασκευοπούλου. «Ωστόσο, κράτησα την ψυχραιμία μου» προσθέτει. Κάτι που, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει και την αμέσως επόμενη μέρα, όταν διαπίστωσε πως ο σύζυγός της μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε, προφανώς... πειθόμενος τοις κείνων ρήμασι, καθώς η γονική περιουσία ήταν μεγάλη και οι προειδοποιήσεις των γονέων του περισσότερο από... «σαφείς».

Λίγους μήνες αργότερα, η γυναίκα αποφάσισε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Ο ανιψιός του πρώην υπουργού, όμως, ζήτησε «μια δεύτερη ευκαιρία»... Την οποία και τελικά είχε.

«Αποφάσισα να δώσω μία ακόμα ευκαιρία στον γάμο μας» λέει στο zougla.gr η γυναίκα.

«Θέλοντας να με καθησυχάσει για το ότι οικονομικά δεν θα είμαστε εξαρτημένοι από τους γονείς του, μου μίλησε για ένα ιδιόκτητο σπίτι που είχε στο Φάληρο. Και πάλι έπεσα έξω σε αυτά που πίστεψα. Λίγες μόνο μέρες μετά τη μετακόμισή μας στο νέο σπίτι, ο άνδρας μου με εγκατέλειψε για δεύτερη φορά ως σύζυγος, καθώς οι απειλές των γονιών του δεν σταματούσαν» δηλώνει.

Για ακόμη μία φορά η κοπέλα μάζεψε τα πράγματά της και έφυγε, ωστόσο αυτή τη φορά είχε μαζί της κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα: ένα παιδί, που μόλις έμαθε πως υπάρχει μέσα της. Τότε του ζήτησε να αναλάβει τα έξοδα του ενοικίου για ένα σπίτι στη Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης, ώστε να μη χρειάζεται να μετακομίζει ενώ βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Ο άνδρας για ακόμη μία φορά της ζήτησε συγγνώμη και της είπε πως ήθελε να είναι πάλι μαζί.

«Φάνηκε μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του. Μα τίποτε δεν άλλαξε. Ενώ ήμουν έγκυος, αντί να μου συμπαραστέκεται, έφερνε φίλους στο σπίτι μου, με τους οποίους έπιναν και κάπνιζαν και, όποτε τολμούσα να διαμαρτυρηθώ, με χλεύαζε με την παρέα του και έφευγε. Δύο εβδομάδες κράτησε η νέα αυτή προσπάθεια, καθώς μετά το σύντομο αυτό διάστημα με εγκατέλειψε για τρίτη φορά, αναγκάζοντάς με πλέον να επιστρέψω οριστικά στο πατρικό μου σπίτι» λέει.


«Είμαστε σε διάσταση»
«Το μόνο που ζητάω από τον πρώην σύζυγό μου είναι κάποια χρήματα ως διατροφή, ώστε να είμαι σε θέση να συντηρώ τον εαυτό μου και το νεογέννητο παιδί μου, που είναι και δικό του» αναφέρει η κοπέλα μιλώντας στο zougla.gr.

Η μεγάλη οικονομική επιφάνεια της οικογένειας του ανιψιού του πρώην υπουργού οφείλεται στις εταιρείες βιοκαυσίμων που διαθέτουν, όπου απασχολείται και ο ίδιος, ο οποίος ωστόσο, παρά τη μεγάλη πραγματική του περιουσία, επικαλείται εισοδήματα μισθωτού των 700 ευρώ, ώστε σε αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα να κινηθεί και η διατροφή που θα αποφασιστεί από το δικαστήριο.

Όπως άλλωστε υπογραμμίζεται και στα δικόγραφα «... ενώ από τις φορολογικές του δηλώσεις για τα έτη 2011 και 2012 ο εναγόμενος εμφανίζει χαμηλά εισοδήματα, της τάξης περίπου των 700 ευρώ, στην πραγματικότητα, τα εισοδήματά του είναι πολύ υψηλότερα και καθορίζονται από τον πατέρα του. Καθ’ όλο το διάστημα που ήμασταν μαζί, άλλαζε ακριβά αυτοκίνητα ανά δύο μήνες, ενώ δαπανούσε για τα προσωπικά του έξοδα και τη διασκέδασή του μηνιαίως το ποσό των 4.000 ευρώ τουλάχιστον».

Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί στα δικαστήρια... 

3 σχόλια:

 1. εμ , ήθελες λεφτά αισθήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γλυκειά μου να ξεφύγεις λίγο απο την κουλτούρα που σας περνάνε οι μανάδες σας''Της γυναίκας ο καημός λούσα π@ύτσα και χορός. Καλά να πάθεις....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ελλη με λενε και δεν γραφω ανωνυμα!! εσεις που εκφραζεστε ετσι..εσεις εχετε ρηχα αισθηματα!! δε λεω οτι δεν υπαρχουν γυναικες που κυνηγουν το χρημα... αλλα υπαρχουν και γυναικες που δυστυχως ερωτευονται αντρες που ζουνε μονο γι αυτο...

  μη μασας κοριτσι μου μεγαλωσε το παιδακι σου σωστα και γραψε τους ολους!! εκει θα αποδειξεις και πραγματικα την αξια σου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ