Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που βοηθούν να έχουμε έναν ήρεμο και καλό ύπνο αλλά και αυτά που δεν μας αφήνουν να κλείσουμε μάτι...

Ας δούμε ποια είναι αυτά που μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην ποιότητα αλλά και στη διάρκεια του ύπνου μας:

-Καφές
Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση καφέ είναι δυνατό να βλάψει τον ύπνο σας, ακόμη κι αν πραγματοποιηθεί αρκετές ώρες πριν ξαπλώσετε.

-Σοκολάτα
Ειδικά η μαύρη σοκολάτα, αναφέρει η ειδικός, μπορεί να περιλαμβάνει δόση καφεΐνης ικανή να επηρεάσει σημαντικά τον ύπνο σας. Ένα με δύο κομματάκια ίσως να μην κάνουν τη διαφορά, όμως μία ολόκληρη σοκολάτα σίγουρα δεν αποτελεί το κατάλληλο σνακ λίγο πριν το βραδινό ύπνο.

-Αλκοόλ
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταναλώνουν το βράδυ το αγαπημένο τους ποτό, λίγο πριν ξαπλώσουν. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά το αλκοόλ σας χαλαρώνει και σας οδηγεί στην αγκαλιά του Μορφέα. Επηρεάζει ωστόσο τα στάδια του βαθύ ύπνου τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη μνήμη και τις κινητικές ικανότητες.

-Τροφές με πολλά λιπαρά
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012 σε ποντίκια, τα υψηλά σε λιπαρά γεύματα προκαλούν υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαταραχές του ύπνου κατά τις νυχτερινές ώρες, συνήθεια η οποία "απαντάται" και στους υπέρβαρους ανθρώπους.

-Μπριζόλα
Το σώμα σας δεν είναι σχεδιασμένο να φέρνει εις πέρας τη διαδικασία της πέψης κατά τη διάρκεια του ύπνου, λένε οι ειδικοί. Ένα βαρύ λοιπόν γεύμα το οποίο περιλαμβάνει κρέας λίγο πριν το βραδινό ύπνο δεν είναι ό,τι καλύτερο.

-Πικάντικες τροφές
Σχετική έρευνα αποκάλυψε ότι εκείνοι που κατανάλωσαν ταμπάσκο και μουστάρδα αντιμετώπισαν δυσκολία στο να αποκοιμηθούν, ενώ μειώθηκε και η συνολική διάρκεια του ύπνου τους.

-Γκρέιπφρουτ
Αυξάνει την οξύτητα στο στομάχι, γεγονός που μπορεί να μη σας αφήσει να κλείσετε μάτι.

-Νερό
Φροντίστε να κρατήσετε ένα μέτρο, σε ό,τι αφορά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού, αλλά και τροφών που περιέχουν πολύ νερό όπως το καρπούζι.

Σε διαφορετική περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί να διακόψετε πολλές φορές τον ύπνο σας κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πάτε προς... νερούς σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ