Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Συκωτάκια κοτόπουλου, τηγανιτά, σίγουρα κάνετε στο σπίτι (αν έχετε, βέβαια, καλό κοτοπουλάδικο ή σίγουρο πράμα από τη λαϊκή της γειτονιάς σας). Στη συνταγή που ακολουθεί σας προτείνουμε να κάνετε συκωτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πατατούλες, καροτάκια και γλυκές πράσινες πιπερίτσες:

Θα χρειαστούμε:
  • Μισό κιλό συκωτάκια πουλιών (προτιμήστε ντόπιο μαγαζί το οποίο εμπιστεύεστε)
  • 5 πατάτες.
  • 4 καρότα.
  • 2 πράσινες πιπεριές.
  • Αλάτι.
  • Πιπέρι.
  • Ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες καρέ (κυβάκια).
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε αρκετά χονδρές ροδέλες.
Κόβουμε την πιπεριά σε κομματάκια της αρεσκείας μας.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ταψί.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο (υπολογίζουμε για κάθε μερίδα μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο).
Ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να πάει το λάδι και το αλατοπίπερο παντού.
Πρόσθέτουμε νερό ώστε να σκεπαστούν οριακά οι πατάτες (να προεξέχουν και λίγο,ακόμη καλύτερα).
Ψήνουμε στους 250οC για 20 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ