Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

«Βραβείο Επιχειρείν» στον Γιάννη Ραπτόπουλο

Ο μήνας Οκτώβριος από το Διεθνές Ρόταρυ είναι αφιερωμένος στην επιχειρηματικότητα και με πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο “Asteria” Πανοράματος, μια άκρως ενδιαφέρουσα επαγγελματική ομιλία, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο των Νέων Αγροτών Χαλκιδικής Παύλο Γιαλαγκολίδη και με θέμα «Πρωτογενής παραγωγή – Νέοι Αγρότες» στην οποία παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Ο Γραμματέας του ομίλου Μάριος Δράμαλης, αφού χαιρέτησε τους επίσημους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, ανάγνωσε τις ανακοινώσεις και μετέφερε τον χαιρετισμό του Διοικητή της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Θεόδωρου Ασπασίδη. «Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και ύφεσης, δύο μόνον τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας και αυτοί είναι, ο τουρισμός και η πρωτογενής παραγωγή» αυτό δήλωσε, ο ιδρυτικός πρόεδρος του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής της Δημόσιας Εικόνας της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Ντίνος Κωστόπουλος, που είχε και την πρωτοβουλία για την εξαιρετικά πετυχημένη αυτή διοργάνωση, τονίζοντας ότι η συμβολή του Διεθνούς Ρόταρυ στην παγκόσμια επιχειρηματικότητα, είναι ένας από τους κεντρικούς άξονες δράσης και προσφοράς, με σκοπό την υποβοήθηση των τοπικών κοινωνιών για ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών Χαλκιδικής και μέλος του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Παύλος Γιαλαγκολίδης στην εισήγησή του, μίλησε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα κάθε αγρότης και τόνισε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι φόροι και οι υπέρογκες εισφορές ασφάλισης, πνίγουν κάθε προοπτική ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα και ειδικά στους νέους αγρότες που επιχειρούν μέσα σε ένα κλίμα αβέβαιο και εχθρικό. Το κράτος αντί να θεσπίσει πραγματικά γενναία και δυναμικά κίνητρα ειδικά για τους νέους αγρότες, στην πράξη και με το ζόρι τους έκανε «ελεύθερους επαγγελματίες» φορτώνοντάς τους μεγάλα βάρη και υποχρεώσεις, φορολογώντας μέχρι και τις επιδοτήσεις τους. Τόνισε επίσης, την ανάγκη δημιουργίας στέγης των προβλημάτων των αγροτών στα Επιμελητήρια, για την διεκδίκηση θεσμικών αλλαγών που θα υποβοηθήσουν ειδικά τους νέους αγρότες για επιχειρηματική ανάπτυξη και εξαγωγές, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών σε εθνικό επίπεδο.

Με τις θέσεις αυτές, συμφώνησε και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, καλώντας τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών να ενταχθούν στον Αγροτικό Τομέα των επιμελητηρίων, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης που συνεχάρη τον ομιλητή και τον Μητροπολιτικό Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης για την πρωτοβουλία του, ανακοίνωσε ότι από σήμερα, όλοι οι επαγγελματίες μέλη του R.C. Metropolitan είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να γίνουν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με δωρεάν συνδρομή για ένα χρόνο.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Εικόνας της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Ντίνος Κωστόπουλος με την ευκαιρία του «Επιχειρηματικού Οκτωβρίου» ανακοίνωσε ότι το φετινό «Βραβείο Επιχειρείν 2018» απονέμεται στον ιδρυτή της EXPRESS SERVICE κ. Γιάννη Ραπτόπουλο, για την πολυετή σημαντικότατη συνεισφορά του στον τόπο μας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την μεγάλη κοινωνική προσφορά του ομώνυμου ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ EXPRESS SERVICE στη Θεσσαλονίκη, στον τομέα της ιατρικής πρόληψης και εξέτασης των πολιτών. Το πρώτο βραβείο επιχειρείν παρέδωσαν συμβολικά, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Ακολούθησε η απονομή 18 ακόμη «Βραβείων Επιχειρείν» στους επαγγελματίες μέλη του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης που έχουν σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και αυτά ήταν οι: ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (Διεθνές Γραφείο Ερευνών ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Νέα Υόρκη), ΕΜΥ ΦΟΥΝΤΑ (Γεν. Διευθύντρια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), ΜΑΡΙΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ (Φωτοβολταϊκά GLOBILED), ΒΙΚΥ ΡΑΠΤΑΚΗ και ΜΙΜΗ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ (MVM Digital Marketing), ΝΕΣΤΩΡ ΒΑΡΣΑΜΗΣ (Hair Artist Nestor – Yannakis), ΚΑΛΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ (Real Estate), ΘΩΜΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ (portal – ηλεκτρονική ενημέρωσηTHESS TODAY), ΠΟΠΗ ΜΑΡΤΑΚΗ (portal – ηλεκτρονική εφημερίδα ORA THESS), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ (Επίσημη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων OPEL MotorStar), ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ (Αλεύρι «ΜΑΝΝΑ» Αφοι ΚΕΡΑΜΑΡΗ), ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΛΑΓΚΟΛΙΔΗΣ (Earth products), ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΟΔΙΚΟΓΛΟΥ (Εξειδικευμένα καταστήματα BATTERY WORLD), ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (Εταιρεία παραγωγής και διάθεσης προϊόντων κομμωτηρίου ΚΥΑΝΑ), ΝΑΝΣΥ ΑΝΟΙΞΑ (Γραφείο ταξιδίων & Οργάνωση Συνεδρίων VOYAGER), ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ (School of English LORD BYRON), ΕΥΗ ΠΑΡΣΕΛΙΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Συμβολαιογράφος Θεσσαλονίκης), ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΣΜΕΤΖΗΣ (Εκπρόσωπος της HERBALIFE στη Βόρεια Ελλάδα) και ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΣΕΒΗ (Βιοτεχνία διαφημιστικών δώρων).

Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων. Στην εξαιρετική από πάσης απόψεως εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης, οι προ-Διοικητές Γιώργος Βασιλικιώτης και Κυριάκος Κατσίκης, καθώς και ο εψηφισμένος Διοικητής της 2484 Π.Δ.Ρ. 2019 – ‘20 Αριστοτέλης Αποστολίδης.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ