Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ο Δούκας του Κεντ Εδουάρδος στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Τον Δούκα του Κεντ και επικεφαλής της “Commonwealth Grave Committee”, Εδουάρδο, μαζί με τη Βρετανίδα Πρέσβη, Κέιτ Σμιθ και την επίτιμη Πρόξενο της Βρετανίας, Μαρία Τσακάλη είχαν την τιμή να υποδεχθούν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018,
ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Κ. Μαργαρόπουλος, η Γενική Γραμματέας και Διευθύντρια του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ., κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, ο Υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων, κ. Άγγελος Παπαιωάννου και η Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ. Φανή Τσατσάια.

O Δούκας του Κεντ ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, από τον κ. Άγγελο Χοτζίδη, Ιστορικό και επιστημονικό συνεργάτη του Μουσείου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τη νέα προθήκη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με αντικείμενα κατασκευασμένα από τα συντρίμμια του Ζέπελιν, καθώς και μετάλλια, προσωπικά αντικείμενα πεσόντων και αρχειακό υλικό.

Σε συνέχεια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Η Θεσσαλονίκη θυμάται», η μαθητική χορωδία από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, υπό τη διεύθυνση της δασκάλας τους Σοφίας Τσάτσου, ερμήνευσαν το τραγούδι «Η παράκληση του αγωνιστή». Το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπονήθηκε το σχολικό έτος 2017-2018 σε συνεργασία με την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων, το British Council Greece και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέτειο ενός αιώνα από την παρουσία των βρετανικών στρατευμάτων στο Μακεδονικό Μέτωπο. Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Διευθύντρια του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ. και Επίκουρη Καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ.

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν επίσης η κ. Χρυσούλα Μελίδου, Υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων του British Council, o κ. Ian Hussein, Διευθυντής Περιοχής Δυτικής Ευρώπης της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων και ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Περιοχής Μεσογείου, της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων.


Ο κ. Άγγελος Χοτζίδης, Ιστορικός και επιστημονικός συνεργάτης του ΙΜΜΑ, ξεναγεί τον Δούκα του Κεντ στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Την ξενάγηση παρακολουθούν, μεταξύ άλλων, η επίτιμη Πρόξενος της Βρετανίας, Μαρία Τσακάλη, η Διευθύντρια κ. Φανή Τσατσάια, και η Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ και Γ.Γ. του Ιδρύματος κ. Σταυρούλα Μαυρογένη.

 Ο Δούκας του Κεντ μπροστά στην προθήκη με τα εκθέματα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δίπλα του η Βρετανίδα Πρέσβης, Κέιτ Σμιθ.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος δωρίζει στον Δούκα του Κεντ το λεύκωμα «Η ευζωνική στολή».



ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778
EMAIL | info@imma.edu.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00 & Σάββατο 10:00-14:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ - Μαθητές 1€
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Επίσης, για τα Ι.Χ. στην περιοχή του Μουσείου και στο ιστορικό κέντρο λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης ithesi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ