Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στις παραλίες του παλιού λιμένα Θάσου και του Πρίνου

«Φρόντισε τον τόπο σου, κάνε έναν καθαρισμό παραλίας!», είναι το σύνθημα της δράσης που θα υλοποιηθεί στη Θάσο, στο πλαίσιο της εκστρατείας που κάνει η περιβαλλοντική οργάνωση, για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων, iSea.
Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Σας προσκαλούμε να φροντίσουμε όλοι μαζί τον τόπο μας, με ένα παράκτιο καθαρισμό παραλίας. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν:

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 στην παραλία του παλιού λιμένα Θάσου (11:00-12:30) και στην παραλία του Πρίνου (17:30-19:00). Οι δράσεις των καθαρισμών στοχεύουν στην άμεση μείωση των υδάτινων απορριμμάτων, αλλά και στην εκπαίδευση των πολιτών στη συλλογή ερευνητικών δεδομένων (έρευνα των πολιτών), που θα συμβάλλουν στην αποτύπωση και την παρακολούθηση του προβλήματος των απορριμμάτων. Οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν επαναχρησιμοποιούμενα υλικά (σάκους και γάντια) και ηλεκτρονικές φόρμες καταγραφής, ώστε να μην αυξηθεί ο όγκος των απορριμμάτων κατά τη διεξαγωγή του καθαρισμού και να προάγει ένα παράδειγμα καλής χρήσης των υλικών».


Περισσότερα για την Καβάλα, την Αν, Μακεδονία και Θράκη στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ