Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Έρευνα: Το 75% στρέφεται στο smartphone για να αποφύγει μία συζήτηση

Οι συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο καθίστανται απαραίτητες για την καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων, αλλά για πολλούς είναι επίσης μια απαραίτητη «κάλυψη» στις διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις όταν δεν επιθυμούν να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Μια πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab επιβεβαίωσε αυτήν την τάση, αφού τα τρία τέταρτα (75%) παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν τη συσκευή τους για να προσποιούνται ότι είναι απασχολημένοι όταν δεν θέλουν να μιλήσουν με κάποιον άλλο, καταδεικνύοντας έτσι τη σπουδαιότητα της προστασίας των συνδεδεμένων συσκευών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Φανταστείτε ότι φτάσατε σε ένα μπαρ και περιμένετε το ραντεβού σας. Το μπαρ έχει πολύ κόσμο και άνθρωποι κουβεντιάζουν γύρω σας. Τι κάνετε τώρα; Ξεκινάτε μια συνομιλία με κάποιον που δεν γνωρίζετε; Η παίρνετε το τηλέφωνό σας από την τσέπη ή την τσάντα σας μέχρι να φτάσει το ραντεβού σας για να είστε απασχολημένος; Γιατί να μιλάτε σε ανθρώπους ή ακόμα και να φλερτάρετε με κάποιον ξένο όταν μπορείτε να ασχοληθείτε με τη συσκευή σας;

Η αλήθεια είναι ότι η χρήση των συσκευών καθιστά πολύ πιο εύκολη την αποφυγή και η νέα έρευνα της Kaspersky Lab έχει διαπιστώσει ότι το 72% των χρηστών χρησιμοποιούν τη συσκευή τους όταν δεν ξέρουν τι να κάνουν σε μια κοινωνική κατάσταση. Αποτελούν επίσης τη «νούμερο ένα» επιλογή για απόσπαση προσοχής ακόμα και όταν δεν προσπαθούν να φαίνονται απασχολημένοι ή να αποφεύγουν τη ματιά κάποιου. Το 46% των ανθρώπων παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί μια συσκευή μόνο για να «σκοτώνει» το χρόνο του κάθε μέρα και το 44% τη χρησιμοποιεί ως καθημερινή απόσπαση της προσοχής.

Εκτός από την απλή απόσπαση της προσοχής, οι συσκευές είναι επίσης μια σωτηρία για όσους δεν θα μιλούσαν απευθείας σε άλλον άνθρωπο σε καθημερινές καταστάσεις, για να ολοκληρώσουν βασικά καθήκοντα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των ανθρώπων προτιμούν να εκτελούν ενέργειες, όπως η κλήση ταξί ή αναζήτηση οδηγιών για το μέρος που επιθυμούν να μεταβούν, μέσω ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής, καθώς το θεωρούν μια ευκολότερη λύση σε σύγκριση με το να χρειαστεί να μιλήσουν με άλλον άνθρωπο.

Είτε μας βοηθούν να αποφύγουμε την άμεση επαφή, είτε να γεμίσουμε ένα κενό στην καθημερινότητά μας, η συνεχής μας εξάρτηση από τις συσκευές έχει γίνει αιτία πανικού όταν δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Το ένα τρίτο (34%) των ανθρώπων ανησυχεί ότι δεν θα μπορέσει να διασκεδάσει εάν δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από τη συσκευή του. Το 12% ανησυχεί ακόμη και για το γεγονός ότι δεν θα είναι σε θέση να προσποιείτε ότι είναι απασχολημένο εάν η συσκευή του είναι κλειστή.

Για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή –σωσίβιό σας είναι πάντα εκεί και λειτουργεί σωστά – ανεξάρτητα από τον λόγο ή την κατάσταση – το Kaspersky Security Cloud διατηρεί τη σύνδεσή σας ασφαλή:

• Θέλω να χρησιμοποιήσω τη συσκευή μου ενώ περιμένω έναν φίλο – είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσω το Wi-Fi του μπαρ;
Με το Kaspersky Security Cloud, οι συσκευές προστατεύονται από απειλές δικτύου, ακόμα και αν ο χρήστης χρειάζεται να χρησιμοποιήσει μη ασφαλή δημόσια δίκτυα Wi-Fi. Αυτό γίνεται μέσω της μεταφοράς δεδομένων μέσω κρυπτογραφημένου καναλιού για τη διασφάλιση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων, έτσι ώστε οι συσκευές των χρηστών να προστατεύονται σε οποιαδήποτε σύνδεση.

• Βαριέμαι αλλά η μπαταρία του τηλεφώνου μου τελειώνει – τι θα κάνω;
Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν το επίπεδο της μπαταρίας τους χάρη στη λειτουργία αντίστροφης μέτρησης στη διεπαφή του Kaspersky Security Cloud. Υπάρχει επίσης ένα ευρύ φάσμα φορητών τροφοδοτικών που διατίθενται για να διατηρούνται οι μπαταρίες της συσκευής φορτισμένες ενώ είναι εν κινήσει.

• Έχασα το τηλέφωνό μου! Πώς θα ψυχαγωγηθώ τώρα;
Αν συμβεί το αδιανόητο και χάσετε ή κλαπεί το τηλέφωνό σας, το Kaspersky Security Cloud μπορεί να εντοπίσει και να προστατεύσει τη συσκευή σας από παραβιάσεις δεδομένων, για να μην αγχώνεστε. Οι λειτουργίες απομακρυσμένου κλειδώματος και εντοπισμού εξασφαλίζουν ότι η συσκευή σας θα παραμείνει ασφαλής μέχρι να επανασυνδεθείτε.


pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ