Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα στο masterclass του AgriBusiness Forum 2018 στις Σέρρες

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων του γεωργικού και αγροδιατροφικού τομέα στο εκπαιδευτικό εργαστήριο (masterclass) του AgriBusiness Forum 2018.

Πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο για τον αγροτοδιατροφικό τομέα, που θα διεξαχθεί στις Σέρρες το φθινόπωρο (1 – 3 Νοεμβρίου 2018) με θέμα «το μέλλον του ελληνικού και ευρωπαϊκού αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή» και συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, το Επιμελητήριο Σερρών και το Geo Routes Cultural Institute.

Με προσανατολισμό στην καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, το AgriBusiness Forum αποσκοπεί στην προώθηση συνεργασιών, την προβολή διεθνών προτύπων και την διατομεακή ενημέρωση για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, της αγροδιατροφικής και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το συνέδριο ενσωματώνει στο πρόγραμμά του ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο (masterclass), που παρέχεται δωρεάν σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις της αγροδιατροφικής αλυσίδας από όλη την Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις, που θα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση, θα συμμετάσχουν δωρεάν στο εργαστήριο για την ενδυνάμωση των επιχειρησιακών τους ικανοτήτων στη διάθεση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους, σε διαγωνισμό καινοτομίας, σε συναντήσεις δικτύωσης και στο ίδιο το συνέδριο.

Η υποβολή συμμετοχής στο παραπάνω masterclass γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του AgriΒusiness Forum (στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://agribusinessforum.org/el/agribusiness-forum-2018/schetika-me-to-masterclass/aitisi-symmetochis/) και θα διαρκέσει από 30 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2018. Η επιλογή των 13 νεοφυών επιχειρήσεων θα γίνει από ανεξάρτητη επιτροπή, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται στη σχετική ιστοσελίδα. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καινοτομίας, ενώ οι τρεις εξ αυτών που θα λάβουν τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και ως ομιλητές σε πάνελ του συνεδρίου.

Οι παροχές για 2 εκπρόσωπους ανά επιχείρηση περιλαμβάνουν: α) το εκπαιδευτικό εργαστήριο, β) το διαγωνισμό καινοτομίας, γ) 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό, δ) 5 γεύματα, ε) συμμετοχή στο συνέδριο, στ) συναντήσεις δικτύωσης, ζ) την μεταφορά με το ΚΤΕΛ Σερρών από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για Σέρρες και αντίστροφα, η) πιθανή συμμετοχή σε πάνελ συνεδρίας του AgriBusiness Forum, θ) επίσκεψη πεδίου και ενημέρωση για την γεωθερμία της Νιγρίτας-Σερρών.

Στις συνεδρίες του AgriBusiness Forum 2018, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα μιλήσουν για την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τις έξυπνες καλλιέργειες, την σύγχρονη κτηνοτροφία, την εφοδιαστική αλυσίδα, τα ψηφιακά θερμοκήπια, τις συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, την κυκλική οικονομία, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και το θεσμικό πλαίσιο της νέας ΚΑΠ στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χριστίνα Μάνγκου
Head Communications, Geo Routes Cultural Institute
Christina.Mangou@geo-routes.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ