Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Η γιορτή στην Καβάλα αρχίζει!

  • Τις ημέρες αυτές αντιλαμβάνεται κάποιος, πόσο προσφέρουν στην τόνωση του τουρισμού, οι εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη. Ειδικά την εβδομάδα που διανύουμε υπάρχει «οργασμός» εκδηλώσεων, αφού συνέπεσαν τρεις μεγάλες διοργανώσεις. Το γκραν πρι στίβου «Δαβιτζόγλεια», το οποίο έχει προοπτική να εξελιχθεί σε σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Καβάλα την περίοδο του καλοκαιριού, το φεστιβάλ Φιλίππων, που διανύει το 61ο έτος της ιστορίας του (σ.σ. η ηθοποιός Σοφία Φιλιππίδου εντυπωσιάστηκε από το νούμερο) και η κορυφαία γιορτή της πόλης κάθε καλοκαίρι, το έθνικ φεστιβάλ cosmopolis.
  • Οι διοργανώσεις αυτές έφεραν ξένο κόσμο στην Καβάλα, αλλά έκαναν και τους Καβαλιώτες να κυκλοφορήσουν περισσότερο και να απολαύσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Διότι, κάθε εκδήλωση γίνεται πρωτίστως για τη διασκέδαση των Καβαλιωτών και είναι ευκαιρία να αναδείξουν τη φιλοξενία τους. Ιδιαίτερα στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του φεστιβάλ cosmopolis.
  • Μετά την αναβίωσή του, το έθνικ φεστιβάλ cosmopolis συνεχίζει πιο δυναμικά την πορεία του, εμπλουτίζεται με νέες δράσεις, γίνεται πιο γιορτινό. Το «μυστικό», είναι η αγάπη, το μεράκι, όσων ασχολούνται με την προετοιμασία του. Πιστέψτε μας, δεν είναι καθόλου εύκολη και απλή δουλειά, να οργανωθεί ένα τέτοιο φεστιβάλ. Χρειάζεται μία δυνατή ομάδα ανθρώπων, που θα αφιερώσουν πολύ χρόνο και πρέπει να διαθέτουν τεχνογνωσία. Την ομάδα αυτή αποτελούν στελέχη του προσωπικού της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», τα οποία έχουν κι άλλα, εξίσου απαιτητικά, ζητήματα να διαχειριστούν πλην της προετοιμασίας του φεστιβάλ cosmopolis.
  • Χάρη στο μεράκι τους, όμως, κάνουν υπέρβαση και στο τέλος διοργανώνουν ένα άψογο φεστιβάλ. Την τεχνογνωσία την απέκτησαν στην πράξη! Για την προσπάθεια τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τιμούν τη «Δημωφέλεια», τον Δήμο και την Καβάλα.
  • Πολύτιμο «γρανάζι» είναι και οι εθελοντές, οι νέοι και οι νέες της πόλης, που ανιδιοτελώς συμμετέχουν στη φιλοξενία των μελών των ξένων αποστολών. Η προσφορά τους δείχνει, πόσο αγαπούν την πόλη και ενδιαφέρονται για την προβολή της. Από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, βρίσκονται δίπλα στους ξένους και φροντίζουν να κάνουν πιο άνετη τη διαμονή τους. Το εθελοντικό κίνημα στην Καβάλα αναπτύχθηκε εντυπωσιακά χάρη σε διοργανώσεις όπως: το φεστιβάλ Φιλίππων, το Kavala AirSea Show και το φεστιβάλ cosmopolis. Να, λοιπόν, ένα ακόμα όφελος από τις διοργανώσεις αυτές για την πόλη.
  • Ακολουθεί ένα τετραήμερο γεμάτο χορό, μουσική, τραγούδι, θέατρο, κινηματογράφο, γαστρονομία, παιχνίδι και άλλες δράσεις, με επίκεντρο την παλιά πόλη, το πιο ιστορικό και όμορφο τμήμα της Καβάλας. Απολαύστε το! Έως το καλοκαίρι του 2019, που θα ανανεώσουμε το «ραντεβού» για το 3ο έθνικ φεστιβάλ cosmopolis, μετά την αναβίωση. Καλή διασκέδαση.
  • Υ.Γ. Τα περίπτερα των χωρών λειτουργούν από τις 7 το απόγευμα στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου, ενώ οι δράσεις διαρκούν έως αργά το βράδυ.


Περισσότερα για την Καβάλα, στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ