Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Η Ρωσία ακύρωσε την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα και ετοιμάζει απελάσεις Ελλήνων διπλωματών

Ακυρώθηκε επισήμως η επίσκεψη του Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, ο οποίος ανέφερε ότι, ακυρώνεται η επίσκεψη του αξιωματούχου που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το ερχόμενο φθινώπορο.

Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ότι η χρονική στιγμή για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα το Φθινόπωρο δεν είναι πλέον η κατάλληλη.

Δήλωσε ακόμα στο TASS ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες αλλά οι ημερομηνίες και ο αριθμός των Ελλήνων διπλωματών που θα απελαθούν δεν είναι ακόμα γνωστές.

Ο Αντρέι Μασλόφ δήλωσε: «Έχουμε ήδη πει ότι θα υπάρξουν αντίμετρα. Δεν ξέρω πότε και τον ακριβή αριθμό αλλά σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική θα υπάρξουν αντίποινα».

Η ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει πριν από ένα μήνα τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί την χώρα μας αλλά οι σχέσεις των δυο χωρών είναι πλέον στο χειρότερο σημείο μετά την απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε άλλους δυο με τις κατηγορίες ότι προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν έλληνες αξιωματούχους και να υποκινήσουν διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ